Sunteți aici: ActivitateActivitatea CJ in imagini
Cea de-a IX-a ediție “Crăciun în Maramureș” a debutat luni, 18 decembrie, aceasta fiind și prima zi în care colindele au început să răsune în holul Palatului Administrativ. Elevii Școlii Populare de Artă “Liviu Borlan” Baia Mare au susținut un veritabil concert de colinde sub egida “Haida ler și-a leru-i Doamne”, redând, astfel, atmosfera sacră din preajma sărbătorii Nașterii Domnului, care se regăsește în fiecare colț al Maramureșului.

Un nou succes a fost marcat de Judeţul Maramureş şi la ediţia de primăvară a Târgului de Turism al României, care s-a desfăşurat la Romexpo, în București. Acesta a fost posibil datorită bunei colaborări dintre Consiliul Judeţean Maramureş, Ansamblul Folcloric Naţional Transilvania, Primăria Municipiului Sighetu Marmaţiei şi Primăria Onceşti. Momentele artistice oferite de Ansamblul Folcloric Naţional ”Transilvania”, preparatele culinare cu specific maramureşean, dar şi ofertele turistice au atras numeroşi turişti interesaţi de frumuseţile Maramureşului.

Deschiderea oficială a ediţiei de primăvară a Târgului de Turism al României 2017 a avut loc joi, 16 februarie 2017. Până duminică, 19 februarie, Romexpo găzduieşte cel mai mare eveniment autohton dedicat industriei turismului. Târgul de Turism al României este organizat de Romexpo, în parteneriat cu Camerele de Comerţ şi Industrie din România, Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism din România, în calitate de partener strategic, Organizaţia Patronală a Turismului Balnear din România, Federaţia Patronatelor din Turismul Românesc şi Asociaţia Naţională a Turismului Rural, Ecologic şi Cultural.

Colindele și tradiția s-au împletit sâmbătă, 17 decembrie 2016, la Muzeul Satului din Baia Mare, acolo unde, sub egida Consiliului Județean Maramureș, cele șapte primării gazdă și-au așteptat colindătorii cu bucate alese și vin fiert la acțiunea care a arătat, până în cele mai mici detalii, ce înseamnă un Crăciun în Maramureș. Deși manifestările cuprinse în cadrul evenimentului ”Crăciun în Maramureș”, ajuns acum la cea de-a VIII-a ediție, au început încă de joi, 15 decembrie, cu vernisaje și cete de colindători în holul Palatului Administrativ din Baia Mare, deschiderea oficială a avut loc sâmbătă, la ora 10.00, la Muzeul Satului din Baia Mare, startul manifestărilor fiind dat de președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea.

O serie de evenimente care marchează aniversarea a 98 de ani de la Unirea Transilvaniei cu România au avut loc astăzi la sediul Palatului Administrativ.

Duminică 24.07.2016, Consiliul Local și Primăria orașului Șomcuta Mare în parteneriat cu Consiliul Județean Maramureș au organizat un eveniment cultural de excepție: „Zilele culturale ale oraşului Şomcuta Mare”, acțiune cuprinsă în cadrul Programului cultural prioritar al Consiliului Judeţean Maramureş pentru anul 2016 – Conservarea și punerea în valoare a cântecului, dansului și portului popular din Județul Maramureș.

În perioada 16-17 iulie, orașul Seini iși serbează ziua pentru a nouasprezecea oară.

Consiliul Județean Maramureș sprijină organizarea evenimentului „Zilele orașului Seini – cetatea Zynyr ediția a XIX-a ” prin finanțarea acordată proiectului cultural depus de Consiliul Local Seini prin primar Gabriela Tulbure, în cadrul Programului cultural prioritar al Consiliului Judeţean Maramureş pentru anul 2016 – Conservarea și punerea în valoare a cântecului, dansului și portului popular din Județul Maramureș.

Târgul de Produse Tradiţionale „Săptămâna Verde” de la Berlin a fost un prilej pentru delegaţia maramureşeană de a expune tot ce are judeţul nostru mai reprezentativ, mai frumos şi mai atractiv: de la pălinca de Maramureş şi produsele din carne, brânză, fructe şi miere, până la ţesături, cusături şi ceramică. Totul pe fondul muzicii lui Dumitru Dobrican şi al dansurilor populare spectaculoase ale corpului de balet al Ansamblului Folcloric Naţional Transilvania.

O poveste de Crăciun, fără zăpadă, cu puțină ploaie, dar și cu soare blând de decembrie, a fost ce-a de-a VI-a ediție a evenimentului Crăciun în Maramureș, organizat de Consiliul Județean Maramureș, împreună cu Ansamblul Folcloric Național Transilvania, Muzeul de Etnografie și Artă Populară Baia Mare și Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale. 

Într-un decor de sărbătoare, cu brad împodobit, cu ştergare tradiţionale şi vase de ceramică pe mese, au fost primiţi sutele de colindători care au păşit pragul Consiliului Judeţean Maramureş. A fost o atmosferă care te trimite cu gândul la casele de gospodari, la care cetele de colindători vin în valuri, aşteaptă până termină ceilalţi colinda, pentru a putea începe ei. Vremea ploioasă nu i-a împiedicat pe colindători să vină cu sutele.
Consulul Germaniei la Timişoara, Rolf Marhun a fost azi, 14 octombrie 2014, oaspetele preşedintelui Consiliului Judeţean Maramureş, Zamfir Ciceu. El a fost însoţit de Walter Ubelhart – preşedintele Forumului German Român – Filiala Maramureş. Aflat pentru prima oară în Maramureş, oaspetele german s-a declarat impresionat de tot ce a văzut aici: de la relief şi peisaj, până la mocăniţa de pe Vaser şi la arhitectura caselor maramureşene. „S-a modificat puţin componenţa Consulatului Germaniei, în sensul că judeţele Sălaj şi Maramureş vor aparţine de-acum de Consulatul de la Timişoara. Fiind curios să cunosc aceste judeţe, am decis să fac această vizită în nord-vestul României. Am început de la Vişeul de Sus – unde avem o comunitate de ţipţeri, am cunoscut peisajul mirific al Maramureşului, am urcat cu telescaunul la Borşa şi am mers cu mocăniţa pe Valea Vaserului. Am o impresie extraordinară despre judeţul dumneavoastră.” -  a ţinut să precizeze Rolf Maruhn.

Duminică 5 octombrie 2014, în deschiderea festivalului „Alină-te dor, alină!”, artistului Nicolae Sabău, iniţiatorul acestui festival i-au fost înmânate diploma, placheta şi legitimaţia de Cetăţean de Onoare al Judeţului Maramureş. Consiliul Judeţean Maramureş a hotărât în unanimitate – în şedinţa din 17 septembrie 2014 – acordarea acestui titlu, ca semn de apreciere pentru întreaga activitate a lui Nicolae Sabău.

Preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, Zamfir Ciceu s-a referit în laudatio, pe care l-a rostit pe scena Casei de Cultură din Baia Mare, la viaţa, cântecul şi performanţele artistice ale lui Nicolae Sabău, apreciindu-l drept un „stâlp 
pe care se sprijină folclorul maramureşean”.
Un prim pas spre înfrăţirea dintre judeţul Maramureş şi două unităţi administrative din Lituania a avut loc azi,, 17 septembrie, la Consiliul Judeţean Maramureş. În acest sens, o delegaţie formată din opt reprezentanţi ai administraţiei districtului Panevezys  şi ai municipalităţii din Panevezys, din Lituania, au fost prezenţi azi la Consiliul Judeţean Maramureş pentru o discuţie preliminară. Vizita oficialilor lituanieni vine după ce, în aprilie 2014, o delegaţie din cadrul Consiliului Judeţean Maramureş a vizitat Lituania.

La finalul dialogului au fost semnate Scrisorile de intenţie referitoare la o viitoare colaborare. Următorul pas va fi înfrăţirea judeţului Maramureş cu cele două entităţi administrative din Lituania. 

În perioada 20-24 mai 2014, a avut loc cel mai mare eveniment de mediu din Coreea de Sud - Global Green Hub Korea 2014, organizat de KOTRA Anual in Incheon - la care a participat și preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, Zamfir Ciceu, alături de reprezentanţii din cinci companii de apă din ţară, de reprezentanţi ai Primăriei Municipiului Bucureşti şi ai unor organizaţii guvernamentale şi non-guvernamentale. Gazdele evenimentului au fost Ministerul Comerţului, Industriei şi Energiei, Ministerul Mediului, Ministerul Finanţelor şi Strategiei din Coreea de Sud, alături de municipalitatea coreeană Incheon.

Încurajarea creării de locuri de muncă bazate pe inovare este obiectivul principal al proiectul ’’SMART EUROPE- Strategii inteligente prin crearea de locuri de muncă bazate pe inovare în regiuni din Europa’’, un proiect finanțat prin Programul Interreg IV C, implementat de Consiliul Judeţean Maramureş, prin Biroul de Relaţii Internaţionale şi Relaţii cu Presa.

 

Unul dintre obiectivele principale ale acestui proiect este diseminarea instrumentelor de politici regionale şi bunele practici colectate în urma derulării acestui proiect, tuturor factorilor direct interesați.

O delegaţie din Maramureş, formată din preşedintele Consiliului Judeţean Zamfir Ciceu, secretarul judeţului Dumitru Dumuţa şi directorul Direcţiei Generale pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Maramureş, Nicolae Boitor, s-a aflat săptămâna trecută în Franţa într-un schimb de experienţă pe tema protecţiei copiilor cu probleme de comportament şi de adaptare în societatate.

 

Invitaţia a aparţinut „Asociaţiei Meuseneze pentru Salvarea Copilăriei Adolescenţilor şi Adulţilor” (AMSEAA), aceasta suportând şi costurile deplasării oaspeţilor români.