Sunteți aici: ActivitateNoutati

Proiectul a fost depus de către Muzeul Judeţean de Istorie şi Arheologie Maramureş din Baia Mare, având ca partener Muzeul Maramureşan din Sighetu Marmaţiei. Finanţarea activităţilor din cadrul proiectului cultural este realizată prin programul Ministerului Culturii şi Identităţii Naţionale, ACCES CENTENAR - sesiunea 2017. Muzeul Judeţean de Istorie şi Arheologie Maramureş din Baia Mare este singura instituţie publică de cultură dintre cele 19 entităţi ale căror proiecte sunt finanţate prin acest program.
Oaspetele bibliotecii: conf. univ. dr. Ioan-Mircea Farcaş, decan al Facultăţii de Litere, Centrul Universitar Nord Baia Mare, Universitatea Tehnică Cluj-Napoca.

Luni, 18 septembrie

ora 14, Salonul Artelor

Consiliul Judeţean al Elevilor convoacă o adunare generală extraordinară a membrilor săi.

Prezintă: Florin Ţura, preşedinte al Consiliului Judeţean al Elevilor.

Un eveniment academic de înaltă ținută a reunit astăzi, 5 septembrie 2017, la Biblioteca Județeană „Petre Dulfu” din Baia Mar, 130 de specialiști cercetători din 22 de țări, în cadrul Conferinței Internaționale de Onomastică „Numele și Numirea”.

Vineri 25 august 2017, începând cu ora 12.00, Muzeul Județean de Mineralogie „Victor Gorduza” Baia Mare a avut privilegiul de a fi gazda unei manifestări organizate cu prilejul „Zilei Minerului”. Chiar dacă activitatea minieră în județul Maramureș a fost sistată la finele anului 2006, prezența celor aproape 100 de foști mineri denotă că această zi a rămas vie în memoria acestora.
Prima ediţie a Târgului Expoziţional de Berbeci a avut loc astăzi, 29 august 2017, în Municipiul Baia Mare, la ieşirea către Recea.

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, Ioan Doru Dăncuş, prezent la acest eveniment alături de prefectul şi subprefectul judeţului, dar şi de reprezentanţi ai autorităţilor locale, a felicitat iniţiativa organizatorilor de a organiza acest târg şi i-a asigurat de întreg sprijinul consiliului judeţean în activitatea pe care o desfăşoară.