Sunteți aici: ActivitateNoutatiActivități desfășurate la Biblioteca Județeană „Petre Dulfu” 25 – 29 septembrie 2017

Activități desfășurate la Biblioteca Județeană „Petre Dulfu” 25 – 29 septembrie 2017

25 Septembrie 2017
Luni, 25 septembrie

ora 17, Salonul Artelor

Va avea loc vernisajul expoziţiei personale de pictură intitulate „Contraste”, a artistei plastice Adela Cristina Nabeu. Expoziţia este organizată de Asociaţia Uniunea Artiştilor Plastici – Sucursala Baia Mare în colaborare cu Biblioteca Judeţeană „Petre Dulfu” şi poate fi vizitată la Salonul Artelor în perioada 25 septembrie – 7 octombrie.

Prezintă: Marinela Căluşeru, preşedintă a Asociaţiei UAP – Sucursala Baia Mare.


Marţi, 26 septembrie

orele 8:30-16:30, Sala de conferinţe

Sesiune de comunicări „Etică organizaţională şi integritate în M. A. I.”


Miercuri, 27 septembrie

orele 8:30-16:30, Sala de conferinţe

ora 11, Sala de conferinţe (întâlnire cu presa)

Integritate pentru credibilitate - Un nou stagiu al Proiectului Etică Organizațională și Integritate în M.A.I., organizat la Baia Mare

Direcția Generală Anticorupție, în parteneriat cu Inspectoratul General al Poliţiei Române, Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră, Inspectoratul General pentru Imigrări și Inspectoratul General al Jandarmeriei, cu sprijinul Fundaţiei Hanns-Seidel România, organizează la Baia Mare, un nou stagiu de formare în cadrul Proiectului Etică Organizațională și Integritate în M.A.I.

Proiectul, aflat la cea de-a doua ediție, este adresat personalului Ministerului Afacerilor Interne și are ca obiectiv promovarea eticii organizaţionale şi integrităţii în rândul poliţiştilor, în scopul însuşirii de către poliţiştii aflaţi la început de carieră a cunoştinţelor şi abilităţilor necesare dezvoltării unui comportament adecvat în asigurarea aplicării legii.

Stagiul de formare ce are loc în intervalul 26-28 septembrie 2017, în municipiul Baia Mare, județul Maramureș, beneficiază de participarea unui număr de 20 de tineri funcționari ai M.A.I. aflați la început de carieră din cadrul Inspectoratului de Poliție al județului Maramureș, Inspectoratului Județean de Jandarmi Maramureș și Centrului Regional de Cazare și Proceduri pentru Solicitanții de Azil Maramureș.

Până în prezent, în cadrul proiectului, s-au desfășurat 9 serii, la care au participat 189 de cursanți. Stagiul de formare actual beneficiază de sprijinul Bibliotecii Județene “Petre Dulfu”, care a pus la dispoziția organizatorilor locația de desfășurare a evenimentului.

Obiectivul proiectului este reprezentat de formarea în domeniul eticii și integrității a unui număr de 300 de tineri funcționari din structurile de poliție, poliție de frontieră, jandarmerie şi imigrări, proveniţi din promoția 2016 a școlilor M.A.I. și a 40 de manageri nemijlociți ai acestora.

Participanții beneficiază de expertiza unor traineri reputați din cadrul M.A.I., dar și din afara M.A.I., precum cms. şef. dr. Şinca Florin - I.G.P.R., autorul a numeroase cărți istorice, gl. bg. (r) Virgil Vochină – fost polițist, Mircea Toma - preşedinte al Asociaţiei ActiveWatch, col. (r) Dan Antonescu – fost polițist, col. (r) dr. Rusu Gabriel etc. Întâlnirile vizează formarea tinerilor funcționari în spiritul dezvoltării unui comportament etic şi integru, perfecționarea managerilor în promovarea valorilor morale în M.A.I., precum și implicarea activă a managerilor în stimularea conduitei etice a debutanților, în fapt, integrarea profesională corectă și dezvoltarea unei culturi organizaționale bazată pe valori etice. În acest context, managerii participanți vor monitoriza activitatea tinerilor funcționari din subordine, în vederea unei evaluări pe criteriile ce stau la baza proiectului.

Proiectul “Etica organizaţională și integritate în M.A.I.” este o inițiativă a Direcției Generale Anticorupție în contextul măsurilor de prevenire a corupției, iar ca urmare a sprijinului și aprecierii de care s-a bucurat la prima ediție din 2016, în acest an s-a extins la nivel național.

Cu acest prilej, invităm jurnaliștii interesați să participe la o întâlnire cu organizatorii și să asiste la o temă din proiect, organizată la Biblioteca Județeană “Petre Dulfu”, în data de 27 septembrie 2017, începând cu ora 11:00. ora 16, Salonul Artelor Palatul copiilor organizează deschiderea oficială a anului şcolar 2017/2018.


Joi, 28 septembrie

orele 8:30-16:30, Sala de conferinţe

Sesiune de comunicări „Etică organizaţională şi integritate în M. A. I.”