Sunteți aici: ActivitateNoutatiActivități desfășurate la Biblioteca Județeană Petre Dulfu în perioada 6 – 10 martie 2017

Activități desfășurate la Biblioteca Județeană Petre Dulfu în perioada 6 – 10 martie 2017

07 Martie 2017
Luni, 6 martie

ora 13, Sala de conferinţe

Biblioteca Judeţeană „Petre Dulfu” vă oferă „Mărţişoare pe portativ”, o proiecţie DVD a concertului „Celtic Woman: A New Journey”, dirijor: Declan Lownei, compozitor şi director muzical: David Downes.

Prezintă: actorul Paul Antoniu

„Celtic Woman” este un ansamblu muzical irlandez, exclusiv feminin, conceput şi creat de David Kavanagh, Sharon Browne şi David Downes în anul 2004. Repertoriul este variat, de la melodii tradiţionale celtice, la muzică modernă. Într-o componenţă care s-a schimbat pe parcursul timpului, grupul a scos până în prezent 11 albume. Acestea au fost promovate în turnee mondiale şi au fost vândute în peste 9 milioane de exemplare. „Celtic Woman” reprezintă pentru muzica irlandeză ceea ce „Riverdance – Lord of the dance” reprezintă pentru dansul irlandez.

ora 13, Salonul Artelor

Asociaţia „Esperando” Baia Mare în colaborare cu Biblioteca Judeţeană „Petre Dulfu” organizează un eveniment cu ocazia „Zilei Europene a vorbirii şi terapiilor de limbaj”, o sesiune de lectură, poveşti şi poezii, la care să participe copii, tineri, adulţi cu dizabilităţi.

Personalul Asociaţiei va aplica metode şi tehnici de captare a atenţiei copiilor şi tinerilor , astfel încât ei să-şi păstreze concentrarea în timpul lecturii. Cititul cu voce tare face parte din terapiile aplicate copiilor cu nevoi speciale, pentru a li se spori concentrarea, acesta fiind totodată un foarte bun exerciţiu de relaxare.


Joi, 9 martie

ora 17, Sala de conferinţe

Va avea loc prezentarea cărţii „Adolescenţa, preludiu la poemul iubirii curate”, scrisă de prof. dr. Ilie Moldovan.

Prezintă: prof. de religie Cosmin Lăuran

Evenimentul se desfăşoară în cadrul ediţiei a doua a „Manifestărilor Pro-Vita”, organizate de Asociaţia „Maramureş pentru viaţă şi familie” şi Asociaţia Tinerilor Ortodocşi ai Catedralei Episcopale Maramureşene, cu arhiereasca binecuvântare a Preasfinţitului Părinte Iustin, episcop al Episcopiei Ortodoxe a Maramureşului şi Sătmarului.