Sunteți aici: ActivitateNoutatiLa Ulmeni a avut loc a VII-a ediție a festivalului "Toamna Someșeană"

La Ulmeni a avut loc a VII-a ediție a festivalului "Toamna Someșeană"

02 Octombrie 2017
Două zile de petreceri și bună dispoziție au fost la sfârșitul săptămânii trecute, în Ulmeni, acolo unde, în perioada 30 septembrie - 1 octombrie, orașul a îmbrăcat straie de sărbătoare la cea de-a VII-a ediție a festivalului ”Toamna Someșană” – Zilele orașului Ulmeni. După o pauză de un an, festivalul a revenit în 2017, mult mai grandios și mai bine organizat. Prin reînvierea acestei manifestări culturale, Primăria și Consiliul Local Ulmeni, în parteneriat cu instituția Consiliului Județean Maramureș au adus numeroase zambete și multă voie bună participanților.

Deschiderea oficială a festivalului ”Toamna Someșană” a avut loc duminică, 1 octombrie 2017, fiind onorată de prezența unor parlamentari de Maramureș, a unor consilieri județeni, dar și a primarilor din Asuaju de Sus, Ariniș, Sălsig, Bicaz, Remetea Chioarului, Mireșu Mare, Oarța și Benesat. Din partea executivului Consiliului Județean Maramureș, pe scena de la Ulmeni a fost prezent vicepreședintele Ioan Doru Dăncuș.

În mesajul adresat organizatorilor și invitaților, Ioan Doru Dăncuș, vicepreședintele Consiliului județean a subliniat faptul că, festivalul a fost cuprins în Programul Cultural Prioritar al Consiliului Județean Maramureș pentru anul 2017. Totodată, pentru buna desfășurare a evenimentului a fost alocată suma de 50.000 de lei, ca sprijin financiar oferit de instituția județeană, a arătat reprezentantul executivului CJ Maramureș.

”Am acceptat cu drag invitația de participare transmisă de prietenul, fostul coleg și actual primar reales al orașului Ulmeni, Lucian Morar. Am dorit să-mi exprim respectul și admirația pentru modul în care reușește să promoveze tradițiile străvechi, multiculturalismul, portul, cântecul și dansul popular, toate specifice acestei zone. Doresc să vă asigur că, în instituția Consiliul Județean veți avea mereu un partener care va susține proiectele de dezvoltare ale comunității”, a precizat vicepreședintele Consiliului Județean Maramureș, Ioan Doru Dăncuș, pe scena din Ulmeni.

La rândul său, gazda evenimentului, primarul orașului Ulmeni, Lucian Morar, a salutat prezența invitaților și a tuturor participanților, arătând că, după un an petrecut în executivul Consiliului Județean, s-a reîntors acasă. ”După un an de Consiliu Județean m-am întors acasă. Faptul că obiectivul meu major – construcția podului peste râul Someș - întâmpina dificultăți, m-a determinat să revin în Ulmeni. Le mulțumesc, pe această cale, președintelui Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea și vicepreședintelui Doru Dăncuș, pentru că am reușit să formăm o echipă, dar și consilierilor județeni și colegilor din aparatul de specialitate pentru felul în care am colaborat în acest ultim an. Cel mai important mesaj de mulțumire îl voi adresa însă locuitorilor orașului Ulmeni și ai satelor aparținătoare, pentru că mi-au acordat votul, încă o dată, la alegerile din iunie 2017. Am revenit mult mai determinat să fiu alături de cetățeni, iar experiența acumulată din poziția de vicepreședinte al Consiliului Județean o voi fructifica în folosul orașului”, a precizat primarul Lucian Morar.

Participanţii au avut parte de un program variat pe parcursul celor două zile, din care nu au lipsit manifestări cultural-artististice și activitățile sportive. Au fost organizate expoziții, vernisaje, lansări de carte, concurs de miss, competiții sportive, iar doritorii au putut admira și parada portului popular. Tot în cadrul festivalului a avut loc și aniversarea cuplurilor care au împlinit 50 de ani de căsnicie. În program au fost cuprinse momente artistice de excepție oferite de ansamblurile folclorice locale sau din zonele învecinate, dar și recitaluri ale unor renumite formații și artiști de talie națională și internațională: Petrică Mureșan, Ioana Pricop și Dragoș Nistor, trupa Daggu Project, Mircea Patovan&Trubadurii, formația Talisman. Ansamblul Folcloric Național ”Transilvania” a încântat publicul numeros cu un regal folcloric intitulat „ De dor și de bucurie”, festivalul fiind încheiat cu un spectaculos foc de artificii.

Biroul de presă al Consiliului Județean Maramureș