Sunteți aici: ActivitateNoutati„Natura 2000 Maramureș” pentru protejarea și conservarea Patrimoniului Natural și Cultural

„Natura 2000 Maramureș” pentru protejarea și conservarea Patrimoniului Natural și Cultural

03 Martie 2017
Ieri, 2 martie, a avut loc la sediul Consiliului Județean Maramureș întâlnirea de lucru a Platformei „Natura 2000 Maramureș”, rețeaua partenerială de cooperare din județul Maramureș ce reunește factori interesați din sfera autorităților publice, private, sector civil și care doresc să sprijine dezvoltarea locală bazată pe utilizarea responsabilă a Patrimoniului Natural și Cultural al județului. Platforma ”Natura 2000 Maramureș” a fost constituită prin Ordinul Prefectului nr. 538/15.10.2014 cu scopul de a derula un parteneriat în vederea dezvoltării domeniului protejării și conservării Patrimoniului Natural și Cultural maramureșean, prin identificarea oportunităților de valorificare durabilă a acestuia în scopul dezvoltării locale.

În cadrul întâlnirii s-au discutat aspecte legate de prioritățile strategiei N2000 MM, sursele de finanțare disponibile pentru implementarea unui proiect comun al platformei, obiectivele pe termen mediu și lung, dar și despre managementul arilor protejate. De altfel s-a discutat și despre realizarea platformei web (www.natura2000mm.ro) care va facilita dialogul și schimbul de informații pe tematica conservării mediului și dezvoltării durabile în județul Maramureș.

O viitoare întrevedere în care se vor concluziona aspectele discutate privind realizarea platformei web, va avea loc la finele lunii martie, atunci când se vor prezenta și feedback-urile reprezentanților Agenției de Protecția Mediului, GAL MMV, GAL Mara Natur Maramureș, ai Ordinului Arhitecților din România, dar și ai factorilor implicați în conservarea naturii.

Biroul de presă al Consiliului Județean Maramureș