Sunteți aici: ActivitateNoutatiSplendori minerale din Maramureş – România, în Zalaegerzeg, Ungaria

Splendori minerale din Maramureş – România, în Zalaegerzeg, Ungaria

17 Iunie 2015
Expoziţia intitulată „Splendori minerale din Maramureş – România” organizată de Muzeul Judeţean de Mineralogie „Victor Gorduza” Baia Mare la Muzeul Naţional al Petrolului şi Gazului din Zalaegerzeg, Ungaria, a fost vernisată joi 11 iunie.

Atât cele 83 de eşantioane expuse, cât şi prezentarea deosebită a expoziţiei au fost apreciate de peste 70 de persoane care au luat parte la acest eveniment, dintre care multe sunt personalităţi maghiare din domeniu sau din alte domenii.

„Publicul prezent a fost interesat de activitatea muzeului nostru, precum şi de eşantioanele expuse (formarea, exploatarea, conservarea şi întreţinerea lor, etc). Prezenţa presei din localitate a fost un punct de încercare, datorită curiozităţii mari pe care a avut-o în legătură cu „creaţiile splendide ale Pământului din zona Maramureşului”. Materialele au apărut în aceeaşi seară la postul local de televiziune şi a doua zi în presa scrisă. După trei luni de la deschiderea expoziţiei, mineralele vor face obiectul unei noi expoziţii într-un alt oraş al Ungariei: Kaposvar”, precizează comisarul de expoziţie, ing. geol. Fodor Elisabeta - şef al secţie Mineralogie din cadrul Muzeului de Mineralogie „Victor Gorduza” Baia Mare.

Expoziţia va fi deschisă în perioada iunie – septembrie 2015.