Sunteți aici: ActivitateNoutatiStandul Maramureșului – punct de atracție

Standul Maramureșului – punct de atracție

20 Noiembrie 2017
Cea de-a treia zi a Târgului de Turism al României, ediția de toamnă, a atras la standul județului Maramureș artiști și reprezentanți ai Guvernului României, care au promovat prin viu grai acest spațiu încărcat de culturalitate, spiritualitate și tradiție, care atrage an de an numeroși turiști.

Daniel Buzdugan, iubitor și promotor al Maramureșului, a vizitat cu mare drag standul nostru, unde a admirat costumele populare și a degustat bucatele tradiționale și horinca, rememorând vacanțele petrecute în Maramureșul istoric. Acestuia i s-a alăturat artistul băimărean Adrian Sînă, care a împărtășit fanilor săi amintiri din copilărie. A vorbit despre locurile mirifice din acest colț de rai.

Fii ai Maramureșului care au trecut pragul standului județului Maramureș, pășind într-o lume a copilăriei, o lume colorată și melodioasă, sunt Nicolai Tand și rapsodul Grigore Leșe. Păstrător al tradițiilor maramureșene și iubitor al portului popular, Nicolai a îmbrăcat cu mândrie cojocul fecioresc de pe valea Izei. Chef Nicolai a dezvăluit vizitatorilor standului secretele bucătăriei maramureșene. Cristina Cioran a fost cucerită de meșteșugurile populare. Actrița s-a așezat la războiul de țesut al Mariei Zapca, unde a trăit experiențe inedite. Întregul entuziasm creat, dar și momentele încărcate de folclor susținute de Ansamblul Folcloric Național Transilvania au atras-o în horă pe celebra actriță, alături de mulți alți vizitatori, care au înconjurat standul Ministerului Turismului.

Ne-au onorat cu prezența la stand și cei doi secretari de stat al Ministerului Turismului, Bogdan Tomoiagă și Cristina Tărteață, secretarul de stat al Ministerului Transporturilor, Dragoș Titea, secretar de stat al Ministerului Mediului de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, Paula Pârvănescu, dar și președintele Agenției Naționale pentru Achiziții Publice, Bogdan Pușcaș.

Biroul de presă al Consiliului Județean Maramureș