Sunteți aici: ActivitateNoutatiSute de lumini, muzică şi bună-dispoziţie la Festivalul Luminii

Sute de lumini, muzică şi bună-dispoziţie la Festivalul Luminii

24 Mai 2015
Începutul de week-end la Palatul Administrativ Baia Mare a fost unul cu muzică şi sute de lumini, dar şi cu work shop pentru copiii îndemânatici. Aceasta pentru că, în 22 mai, începând cu ora 19.00, Filiala Baia Mare a Organizaţiei „Cercetaşii României” a iniţiat o acţiune inedită. Este vorba de Festivalul Luminii, acţiune care, care la nivel naţional, a ajuns la a 11-a ediţie, dar în Baia Mare se desfăşoară în premieră. Acţiunea îşi propune să fie o pledoarie pentru simplitate şi pentru bucuria redescoperirii lucrurilor simple care ne pot face viaţa mai frumoasă. Sute de copii, însoţiţi de părinţi au venit pentru a aprinde lumânări, puse în coşuleţe de hârtie – numite gulguţe. O parte din ei au confecţionat gulguţe din hârtie refolosită, în timp ce elevii Şcolii Populare de Artă ”Liviu Borlan” au dat un scurt recital instrumental.

Participanţilor li s-a alăturat şi preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, Zamfir Ciceu care a oferit o diplomă organizatorilor şi a apreciat mesajul acestei acţiuni, spunând că oamenii maturi au multe de învăţat de la copii.

De asemenea, în cadrul acţiunii s-au distribuit materiale promoţionale aferente campaniei de informare şi conştientizare publică din cadrul proiectului „Sistem de Management Integrat al Deşeurilor în judeţul Maramureş”. Astfel, participanţii au putut afla informaţii interesante despre colectarea selectivă şi reciclare.

Biroul de presă