Sunteți aici: ActivitateOportunitati de finantarePropuneri de proiecteCompetiția "Regiunea Europeană Întreprinzătoare"

Competiția "Regiunea Europeană Întreprinzătoare"

Comitetul Regiunilor a deschis, până la 17 aprilie 2018, cererea pentru aplicații a competiției “Regiunea Europeană Întreprinzătoare” (REI), ediția 2019. Premiul REI este accesibil tuturor regiunilor şi orașelor europene care sunt gata să pună în aplicare o strategie ambițioasa pentru a-şi sprijini IMM-urile şi antreprenorii.

În fiecare an, eticheta REI este atribuită la trei teritorii ale UE care se remarcă printr-o strategie deosebită, orientată spre viitor, care promovează spiritul antreprenorial. Inițiativa este deschisă deopotrivă regiunilor şi orașelor care poate sunt mai puțin prospere, dar care au o viziune antreprenorială ambițioasă pentru a revigora economia lor si un plan de măsuri credibil şi susținut politic pentru transformarea acestei viziuni în realitate.

Eligibilitate: Premiul este accesibil tuturor teritoriilor UE de la nivel subnațional - regiuni, orașe, județe/provincii, GECT-uri, zone metropolitane, comunităţi, etc. - care sunt înzestrate cu competenţe la nivel politic şi au capacitatea de a implementa o viziune antreprenorială globală, indiferent de caracteristicile lor: dimensiune, prosperitate/bogăţie sau competenţe. Până în prezent, 24 de teritorii europene din Austria, Belgia, Finlanda, Franța, Germania, Grecia, Irlanda, Italia, Marea Britanie, Polonia, Olanda, Slovacia şi Spania au primit această distincție, la ultima ediție (2018) fiind premiate Macedonia Centrală (Grecia), Ile-de-France (Franța) și Regiunea de nord-vest (Irlanda).

Detalii în fişa de prezentare din anexă şi pe pagina de web oficială, versiunea în română: http://cor.europa.eu/ro/takepart/eer/Pages/5cd494d5-8f79-4b23-b9ba-77dc8ab8b339.aspx

Informare din partea Serviciului Promovare Proiecte – Direcţia de Dezvoltare şi Implementare Proiecte