Sunteți aici: ActivitateRelatii internationaleColaborariColaborări cu Ambasade

Colaborări cu Ambasade

 

La iniţiativa Consiliului Judeţean Maramureş, prin Biroul de Relaţii Internaţionale, au fost contactate mai multe ambasade din ţări europene cu care judeţul Maramureş are legături de colaborare pentru a promova cinematografia recentă din respectivele ţări, în cadrul unor manifestări intitulate ”Zilele filmului la Bastionul Măcelarilor”. Mai multe ambasade au salutat această iniţiativă si au transmis filme reprezentative.

Ambasadorul Suediei, Excelenţa Sa Anders Bengtcen, a participat în 2 iunie 2013 la deschiderea Zilelor Filmului Suedez de la Bastionul Măcelarilor din Baia Mare. Excelenţa Sa le-a vorbit celor prezenţi – în limba română - despre colaborarea pe plan economic dintre Maramureş şi Suedia și perspectivele dezvoltării acestora.

 

 

16 mai 2013 . Bastionul Măcelarilor a fost promovat la Celebrarea Zilei Naţionale a Norvegiei la Bucureşti. Ambasada Regatului Norvegiei la Bucureşti a organizat o recepţie pentru a sarbători Ziua Naţională a Norvegiei, ocazie cu care a fost prezentată o expoziţie de fotografii cu cele mai importante proiecte finanţate de Guvernul Norvegiei prin Programele Mecanismul Financiar SEE şi Fondul Norvegian. La loc de cinste în cadrul expoziţiei s-a aflat şi proiectul ”Restaurarea şi revitalizarea Bastionului Măcelarilor din Baia Mare, Maramureş”, promovat de Consiliul Judeţean Maramureş prin Biroul Relaţii Internaţionale. În cuvântul său Excelenţa Sa, Dl Ambasador Øystein Hovdkinn, a vorbit călduros despre locurile frumoase din România vizitate în cursul mandatului său, menţionând în mai multe rânduri Maramureşul. Ceea ce l-a impresionat în Maramureş a fost ospitalitatea locală, satele tradiţionale şi peisajele de poveste.

15 mai 2013. Excelenţa Sa, Pande Lazarevski – ambasadorul Macedoniei la Bucureşti – a vizitat Maramureşul. Un punct din programul vizitei a fost întâlnirea cu reprezentanţii administraţiei judeţene, ai municipiului Baia Mare şi ai Camerei de Comerţ şi Industrie Maramureş. La discuţii au participat preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, Zamfir Ciceu, prefectul judeţului Maramureş, Anton Rohian, viceprimarul municipiului Baia Mare, Istvan Ludescher şi preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie Maramureş, Gheorghe Marcaş.

 

Septembrie 2012.  Preşedintele Zamfir Ciceu în vizită la Ambasadorul Emiratelor Unite, dl. Yacoub Yousef Al Hosani în finalul lunii. Invitaţia vine la puţin timp după ce Excelenţa Sa a fost într-o vizită în Maramureş. Locurile, oamenii şi primirea care i-a fost făcută aici constituie suficiente motive ca ambasadorul să-şi dorească să revină pe aceste meleaguri. Discuţiile dintre preşedintele Zamfir Ciceu şi ambasadorul Yacoub Yousef Al Hosani au avut în vedere identificarea unor oportunităţi de colaborare pe domenii cum sunt turismul şi comerţul. Se doreşte o încurajare a oamenilor de afaceri din Emiratele Arabe Unite care doresc să viziteze şi să investească în Maramureş.

22 martie 2012. Participarea d-lui preşedinte Mircea Man la ceremoniile prilejuite de inaugurarea noului sediu al Ambasadei SUA la Bucureşti. 

12 martie 2012.  A fost montată o poartă maramureşeană la noul sediu al ambasadei SUA la Bucureşti. Ministerul Afacerilor Externe a solicitat sprijinul Consiliului Judeţean Maramureş pentru a pune la dispoziţia Ambasadei Statelor Unite ale Americii un obiect de artă tradiţională maramureşeană spre a fi expus în incinta noului sediu al Ambasadei de la Bucureşti. S-a decis cameşterul popular Teodor Bârsan(fiul cel mic al recunoscutului meşter Bârsan) să execute o poartă maramureșeană, după desenele şi modelele agreate de reprezentanţii Ambasadei Statelor Unite la Bucureşti. care au avut loc.

 

Proiect de promovare a cinematografiilor din ţări europene la Bastionul Măcelelarilor


La iniţiativa Consiliului Judeţean Maramureş, prin Biroul de Relaţii Internaţionale, au fost contactate mai multe ambasade din ţări europene cu care judeţul Maramureş are legături de colaborare pentru a promova cinematografia recentă din respectivele ţări, în cadrul unor manifestări intitulate ”Zilele filmului la Bastionul Măcelarilor”. Mai multe ambasade au salutat această iniţiativă si au transmis filme reprezentative, realizând șase ediții foarte reușite ale acestei manifestări. 

 

  • 19-21 iulie 2013                - Zilele Filmului Olandez
  • 2 - 3 iunie 2013                 - Zilele Filmului Suedez
  • 22-25 mai 2013                 - Zilele Filmului Italian
  • 3-5 aprilie 2013                 - Zilele Filmului Francez
  • 21-23 martie 2013            - Zilele Filmului Spaniol
  • 22-25 decembrie 2012   - Zilele Filmului Norvegian, organizaet cu  ocazia  aniversării unui an de la finalizarea proiectului

                                                 „Restaurarea şi revitalizarea Bastionului Măcelarilor din Baia Mare”.

 

Mai multe din această categorie: Landul Saxony Anhalt (Germania) »