Sunteți aici: ActivitateRelatii internationaleColaborariLandul Saxony Anhalt (Germania)

Landul Saxony Anhalt (Germania)

 

30 mai 2013. Deputatul Landului Saxony-Anhalt, Lars-Jorn Zimmer - un prieten şi un bun cunoscător al judeţului nostru - a fost oaspetele preşedintelui Consiliului Judeţean Maramureş, Zamfir Ciceu. Discuţiile dintre preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş şi deputatul german au vizat domenii precum turismul, cultura şi energiile regenerabile. Deputatul german nu este pentru prima dată în Maramureş, prima sa vizită în județ având loc în anul 2011. Alte două întîlniri cu reprezentanți ai autorităților maramureșene au avut loc în Germania, în cursul anului 2012.

 

7-9 mai 2012. La invitaţia oficialilor din landul Saxony-Anhalt,  o delegaţie din Maramureş a participat la manifestările organizate de Ziua Europei în Germania, la o parte din întâlnirile şi evenimentele organizate, printre care şi expoziţia de fotografie a maramureşeanului Gabriel Motica, cu titlul „Tradiţiile şi viitorul MaramureşuluiD dl preşedinte Mircea Man a purtat discuţii cu înalţi demnitari germani: Detlef Gurth, preşedintele Parlamentului din Magdeburg, Lars-Jorn Zimmer, parlamentar şi preşedinte al Asociaţiei Naţionale de Turism din Saxony-Anhalt. 

Ianuarie 2012. Cu ocazia participării la Săptămâna Verde de la Berlin, un târg internaţional de produse tradiţionale. au avut loc întâlniri între conducerea Consiliului Judeţean Maramureş şi parlamentarul Lars –Jörn Zimmer.

 

30 noiembrie – 3 decembrie 2011. O primă vizită oficială a domnului Lars –Jörn Zimmer – parlamentar şi preşedinte al Asociaţiei Naţionale de Turism a landului Saxony –Anhalt, care a participat la Festivităţile prilejuite de Ziua Naţională a României – 1 decembrie.
2011. În cursul anului 2011 s-au iniţiat primele colaborări cu landul Saxony Anhalt din Germania.