Sunteți aici: ActivitateRelatii internationaleColaborariRegiunea Valencia (Spania)

Regiunea Valencia (Spania)

Ca urmare a semnării, în aprilie 2008, a Declaraţiei comune de colaborare dintre judeţul Maramureş şi regiunea spaniolî Valencia, cooperarea s-a materializat prin participarea în parteneriat la două proiecte „MORE4NRG” şi „MiniEurope”, care au fost aprobate în cadrul Programului INTERREG IV C şi sunt în prezent finalizate.

 

Un alt proiect finanţat prin Programul INTERREG IV C, implementat în parteneriat cu regiunea Valencia a fost proiectul CLIMACT Regions care în prezent este finalizat. De asemenea, între cele două regiuni au avut loc schimburi de experiență  privind dezvoltarea regională şi rurală.  Î}nsă nu s-a depășit trecut mai departe de semnarea unei scrisori de intenție privind colaborarea dintre judeţul Maramureş şi regiunea Valencia.

 

 

13-16 aprilie 2008, Baia Mare.  O delegaţie de experţi din cadrul Biroului de reprezentare a regiunii Valencia la Bruxelles, condusă de directorul general Manuel Revuelta, a participat seminarul cu tema „Schimb de experienţă şi oportunităţi de cooperare între judeţul Maramureş şi regiunea Valencia”. Cu acest prilej s-a semnat o scrisoare de intenţie privind colaborarea dintre judeţul Maramureş şi regiunea Valencia. 

 

5-14 octombrie 2007, Peniscola. Schimb de experienţă privind dezvoltarea regională şi rurală. Din partea Consiliului Judeţean Maramureş a participat o delegaţie de consilieri judeţeni şi primari, condusă de dl vicepreşedinte Pamfil Bercean.

2007. În cursul anului 2007 s-a demarat iniţiativa dezvoltării de relaţii de cooperare între judeţul Maramureş şi regiunea Valencia, în cadrul întâlnirilor organizate de reprezentanţa judeţului Maramureş la Biroul UNCJR Bruxelles.