Sunteți aici: ActivitateRelatii internationaleColaborariRegiunea Veneto (Italia)

Regiunea Veneto (Italia)

 

Ca urmare a semnării în 2006 a Acordului comun de colaborare dintre judeţele membre ale Regiunii de dezvoltare NV şi regiunea Veneto, cooperarea dintre judeţul Maramureş şi regiunea Veneto a marcat un trend ascendent. Ea s-a materializat prin participarea în parteneriat la proiectul „MiniEurope”. Proiectul a fost aprobat în luna septembrie 2008 în cadrul Programului INTERREG IV C şi care, în prezent, este finalizat. şUn alt parteneriat e cel legat de participarea la proiectul Smart Europe, aprobat spre finanţare în luna aprilie 2012. 

 

În cursul anului 2007, reprezentanţii regiunii Veneto au acceptat invitația  Consiliul Judeţean Maramureş Veneto de a participa ca partener la proiectul MINIEUROPE, care a fost propus spre finanţare în cadrul programului INTERREG IV împreună cu alte regiuni din Olanda, Marea Britanie, Suedia, Spania şi Ungaria.

 

În cursul anului 2006 s-a semnat acordul de înfrăţire cu regiunea Veneto, acord semnat de către toate regiunile membre în Regiunea de dezvoltare de Nord Vest, în contextul deţinerii de către Maramureş - prin preşedintele Kovacs Marinel, a preşedinţiei Consiliului de dezvoltare.