Sunteți aici: ActivitateRelatii internationaleColaborariVoievodatul Podkarpackie (Polonia)

Voievodatul Podkarpackie (Polonia)

 

În cursul anului 2007 au fost demarate tratativele pentru încheierea unui acord de înfrăţire cu voievodatul Podkarpackie (Subcarpatia) din Polonia, la iniţiativa partenerilor polonezi. Au urmat în cursul anului 2007 două întâlniri  și o participare la a Festivalul Internaţional Folcloric de la Trzcinca. Maramureșul a fost reprezentat de grupul folcloric  „Cireşarii” din Coruia şi de grupul de copii „Muguri de brad” din Suciu de Sus. 

Datorită schimbărilor intervenite în structura politică a celor două autorităţi publice, colaborarea şi semnarea acordului de înfrăţire  - care era prevăzut să fie semnat în 2008 - nu s-a mai concretizat.

 

28-30 septembrie 2007, Baia Mare. O delegaţie condusă de dl Kazimierz Ziobro vice-mareşal al voievodatului Podkarpackie, a participatla Sărbătoarea Castanelor.

23-24 mai 2007, Rzeszow. O delegaţie din Maramureş condusă de dl preşedinte Marinel Kovacs s-a întâlnit cu mareşalul Zygmunt Chloewinski, prilej cu care s-a semnat declaraţia de intenţie privind viitoarea colaborare dintre regiunile noastre.

7-8 iulie 2007, Trzcinca. O delegaţie din Maramureş, condusă de dl vicepreşedinte Pamfil Bercea, a participat la Festivalul Internaţional Folcloric. Grupurile folclorice care au reprezentat Maramureşul au fost „Cireşarii” din Coruia şi grupul de copii „Muguri de brad” din Suciu de Sus. 

2007. În a doua parte a anului 2007, s-a negociat textul acordului de colaborare, urmând ca la începutul anului 2008 acesta să se semneze în cadrul unei vizite oficiale la Baia Mare, inten'ie care nu s-a mai materializat, datorită schimbărilor intervenite în structura politică a celor două autorităţi publice.