Sunteți aici: ActivitateRelatii internationaleReprezentareFederaţia Europeană a Agenţiilor Regionale de Energie şi Mediu (FEDARENE)

Federaţia Europeană a Agenţiilor Regionale de Energie şi Mediu (FEDARENE)

24 Iulie 2014

Federaţia Europeană a Agenţiilor Regionale de Energie şi Mediu (FEDARENE) este principala reţea europeană a organizaţiilor regionale şi locale care implementează, coordonează şi promovează politicile în domeniul energiei şi mediului.

 

Judeţul Maramureş a aderat la FEDARENE în 2007, câna a semnat şi o declaraţie privind promovarea energiilor regenerabile şi eficienţei energetice.

 

  • În perioada iulie - decembrie 2008, Consiliul Judeţean, reprezentat de Adina Dumitru, a participat la lucrările din cadrul Grupului de lucru pentru performanţă energetică a clădirilor. În urma dezbaterilor, FEDARENE a transmis Comisiei Europene un raport privind proiectul de modificare a Directivei Europene privind Performanţa Energetică a Clădirilor.
  • Ca urmare a bunei relaţii stabilite cu FEDARENE, Consiliul Judeţean Maramureș a fost invitat să participe la proiectul „Regiunile pentru protecţia climatului: înspre guvernare, de la cunoaştere la acţiune (CLIMACT)”. Proiectul a fost aprobat în a doua sesiune a programului INTERREG IVC şi a fost implementat în perioada aprilie 2010 - martie 2013.
  • Pe pagina de internet a FEDARENE (www.fedarene.org), o secţiune este dedicată promovării judeţului Maramureş.