Sunteți aici: Agenda președinteluiMesaje


Ziua Poliţiei Române, sărbătorită an de an, în 25 martie, este strâns legată de simbolul creştin al Bunei Vestiri. Astăzi, de Ziua Poliției Române, transmit întregul meu respect și apreciere pentru nobila haină de polițist, pentru dumneavoastră, toți cei care reprezentanți garantul legii și asigurați protecția cetățenilor județului Maramureș.

An de an, la începutul primăverii, sărbătorim FEMEIA. 8 Martie este o zi cu dublă semnificație: Ziua Internațională a Femeii și Ziua Mamei. La începutul primăverii, timpul se oprește în loc pentru a aduce un omagiu femeilor din întreaga lume. Mă alătur și eu celor care vă transmit cele mai sincere aprecieri și gânduri de bine și vă doresc să aveți parte de o primăvară frumoasă, plină de bucurii, de satisfacții personale și profesionale.

Ziua de 24 ianuarie 1859 a rămas în istoria poporului român ca data la care s-a înfăptuit Unirea Principatelor Române, Alexandru Ioan Cuza fiind numit domn al Moldovei și Țării Românești. Mica Unire a Principatelor Române reprezintă un act istoric care a marcat trecerea la o etapă importantă a procesului de formare a statului român modern, fiind o zi cu semnificații majore pentru istoria și identitatea noastră națională.
Dragi maramureșeni,

Ultimele zile ale anului 2016 se pregătesc să treacă prin clepsidra timpului, iar anul 2017 va deschide primele file albe, ce urmează să fie scrise de fiecare dintre noi. Am ajuns, încă o dată, la cumpăna dintre ani și este recomandat să privim înapoi cu iertare, înainte cu speranţă, în jos cu înţelegere, iar în sus cu recunoştinţă.


Dragi maramureșeni, 

Frumusețea sărbătorilor de iarnă să vă găsească în case alături de cei dragi, iar această sărbătoare sfântă să vă aducă multă sănătate, fericire și împlinirea tuturor dorințelor.

1 Decembrie 1918 a rămas un simbol al dorinței arzătoare a poporului român de a-şi decide singur soarta. Acum 98 de ani, peste 100.000 de oameni din toate colțurile României se îndreptau către Alba Iulia, pentru a asista la desăvârșirea celui mai puternic act din istoria României. Cu entuziasm și inimi însuflețite de dragoste de țară, românii au venit să dea mână cu mână într-o țară unită. Pe lângă oficialități, la Alba Iulia au venit români de peste tot, de peste Carpaţi, cu trenul, cu căruţele, călare sau pe jos, îmbrăcaţi în haine de sărbătoare, în mâine purtând steaguri tricolore, iar în inimi bucuria Unirii.

Cu multă durere în suflet am aflat de trecerea la Domnul a Înaltpreasfințitului Justinian Chira, slujitor devotat şi statornic al Bisericii Ortodoxe Românești, Arhiepiscopul Maramureșului și Sătmarului. PreaSfinția Sa, în întreaga sa viață a trăit şi le-a făcut pe toate cu gândul la veşnicie. A binecuvântat și purtat în rugăciuni generații de credincioși, înnobilând altarul străbun cu bunătatea și candoarea caracterului său. Avem convingerea că dragostea sa pentru Dumnezeu a biruit moartea, iar binefacerile sale făcute de-a lungul vieții îl însoţesc la această Mare Trecere.

Model viu de demnitate, onoare și dragoste pentru poporul român, Majestatea Sa, Regele Mihai, aniversează astăzi, venerabila vârstă de 95 de ani. Regele Mihai reprezintă un reper moral pentru societatea românească, iar acum, la ceas aniversar, se cade să privim cu respect spre trecut.

Armata Română este instituția care și-a definit memoria și împlinit destinul de a acționa permanent în slujba poporului român.

Acum, la ceas aniversar, zi semnificativă pentru dumneavoastră, Preasfințite Vasile Bizău, vă adresez cele mai alese urări de sănătate, ani îmbelșugați și bucurie duhovnicească!