Sunteți aici: Agenda președinteluiMesajeMesajul preşedintelui Consiliului Judeţean Maramureş, cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătăţii

Mesajul preşedintelui Consiliului Judeţean Maramureş, cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătăţii

07 Aprilie 2017
În 7 aprilie, în Maramureş şi în întreaga lume se celebrează Ziua Mondială a Sănătăţii. În subordinea Consiliului Judeţean Maramureş se află două spitale de elită, Spitalul Judeţean de Urgenţă ”Dr. Constantin Opriş” Baia Mare şi Spitalul de Boli Infecţioase şi Psihiatrie Baia Mare. Ambele unităţi medicale sunt recunoscute şi apreciate la nivel naţional pentru managementul de calitate, pentru profesionalismul întregului aparat medical şi sanitar, pentru investiţiile implementate şi succesele înregistrate în sistemul de sănătate.

Rolul lucrătorului medical într-o societate este extrem de importat, sănătatea populaţiei reprezentând o prioritate. Potrivit lui Hipocrate, „sănătatea este o comoară pe care puţini ştiu să o preţuiască, deşi aproape toţi se nasc cu ea”. Ziua de 7 aprilie reprezintă o altă zi în care ne aplecăm cu consideraţie şi respect în faţa celor care poartă halatele albe, este ziua în care mulţumim cadrelor medicale şi sanitare pentru tot ce fac pentru pacienţi, pentru sănătatea noastră.

Cei care lucraţi în sistemul medical: medici, asistenţi, infirmieri sau brancardieri sunteţi cei care dăruiţi o rază de speranţă când viaţa noastră este în pericol, sunteţi cei care, cu multă abnegaţie şi devotament vă puneţi întreaga ştiinţă şi disponibilitate în slujba pacienţilor. Voi sunteţi eroii care nu au parte de onoruri, cei care aveţi o datorie nobilă şi deloc uşoară: să redaţi speranţa celor care vin să vă ceară ajutorul, bolnavi şi speriaţi. Vouă vă revine sarcina de a face imposibilul posibil, de a duce linişitea şi sănătatea pacienţilor voştri.

Pentru profesionalismul de care daţi dovadă, pentru tot ceea ce faceţi pentru a salva vieţi omeneşti, pentru căldura sufletească pe care o dăruiţi neîntrerupt pacienţilor voştri, pentru fiecare clipă în care vă puneţi familiile în plan secund pentru a ajuta un bolnav aflat în suferinţă, vă mulţumim!

Stimaţi angajaţi ai sistemului de sănătate, vă doresc să fiţi mereu plini de energie, putere şi răbdare, să daţi dovadă în fiecare clipă de echilibru şi tenacitate şi dificultăţile care apar să le depăşiţi cu încredere. Toate acestea vă vor aduce recunoştinţa celor pe care îi salvaţi şi cărora le redaţi sănătatea. Vă doresc tuturor multă sănătate alături de cei dragi şi numai împliniri în plan personal şi profesional.

De Ziua Mondială a Sănătăţii, mă înclin cu respect în faţa voastră, a salvatorilor de vieţi omeneşti şi vă mulţumesc pentru tot ceea ce faceţi pentru sănătatea fiecăruia dintre noi!

Gabriel Zetea,
Preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş