Sunteți aici: Agenda președinteluiMesajeMesajul președintelui Consiliului Județean Maramureș de Ziua Imnului Național

Mesajul președintelui Consiliului Județean Maramureș de Ziua Imnului Național

29 Iulie 2017
Românii sărbătoresc astăzi, 29 iulie, Ziua Imnului Național, simbol al poporului român. Deşteaptă-te, române” este, începând din 1990, Imnul Naţional al României, iar versurile reprezintă o trainică legătură cu trecutul și cu valorile noastre naționale. Inimile ni se încarcă, astăzi, cu sentimente de patriotism, iar gândul ne duce în urmă, la Revoluția din 1848, atunci când versurile scrise de Andrei Mureșanu au răsunat pentru întâia oară în Parcul Zăvoi din Râmnicu Vâlcea.

Imnul a fost intonat în timpul Războiului de Independență, în Primul Război Mondial, la Marea Unire din 1918, în al Doilea Război Mondial și, începând cu anul 1990, Imnul României se aude la toate evenimentele și aniversările importante. Imnul este intonat înaintea meciurilor și competițiilor internaționale și răsună atunci când reprezentanții României urcă pe podium la diverse întreceri sportive, culturale, științifice sau educaționale.

Versurile imnului național vorbesc despre patriotism, despre unitate, despre independența României, despre democrație și demnitate. Azi, de Ziua Imnului Național, le doresc tuturor maramureșenilor și românilor să respecte versurile care i-au mânat pe strămoșii noștri pe câmpul de luptă, să simtă și să trăiască mesajul imnului cu patriotismul și mândria caracteristică fiecărui român.

La Mulți Ani de Ziua Imnului Național!

Gabriel Zetea,
Președintele Consiliului Județean Maramureș