Sunteți aici: Comunicate de presă


Joi, 21 septembrie, ministrul Turismului, Mircea Titus Dobre s-a aflat în Maramureș, pentru a conduce dezbaterea pe Legea Turismului. La ședință au fost prezenți reprezentanți din județele Maramureș, Bihor, Sălaj, Cluj, Bistrița-Năsăud și Satu Mare. Pentru câteva ore, Sala ”Maramureș” a Palatului Administrativ a fost un adevărat centru de dezbateri, unde toți cei prezenți au venit cu propuneri și au avut ocazia de a expune punctele de vedere pe marginea Legii Turismului, propuneri care, în mare parte au fost agreate și de ministrul Dobre. La întâlnirea organizată de Ministerul Turismului și Instituția Prefectului județul Maramureș a participat și președintele Consiliului Județean, Gabriel Zetea.

O delegaţie a Parlamentului European a ajuns, în seara zilei de miercuri, 20 septembrie, în Maramureş. Anterior au fost efectuate vizite la la Salina Turda dar şi la obiective importante din Cluj. La invitaţia primarului Gabriela Tulbure, prima oprire a reprezentanţilor PE în judeţul nostru a avut loc la Seini, unde au vizitat staţia de biogaz. Seara s-a încheiat cu o întâlnire la care au fost invitaţi să participe oameni de afaceri din Maramureş.

Președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea, alături de vicepreședintele Ioan Doru Dăncuș au adus un ultim omagiu profesorului emerit Lascăr Pană, o stea a handbalului băimărean și național. Fondatorul HC Minaur a ieșit din teren mult prea devreme, la numai trei zile după ce împlinise venerabila vârstă de 83 de ani, lăsând în urma sa familia îndoliată și nemângâiată. Reprezentanții executivului Consiliului Județean au depus, la Sala Sporturilor, o coroană de flori și au scris mesaje în cartea de condoleanțe deschisă în memoria celui care a fost Lascăr Pană.

Instituţia Prefectului Judeţul Maramureş, alături de Consiliul Judeţean Maramureş au evaluat pagubele produse de fenomenele metereologice periculoase care au afectat, duminică după-amiaza, mare parte din teritoriul judeţului. Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a luat act de calamităţile produse la obiective din patrimoniul şi administrarea instituţiilor publice ale autorităţilor administraţiei publice locale, iar prin dispoziţia preşedintelui Consiliului Judeţean, Gabriel Zetea, o comisie a fost constituită pentru a evalua pagubele înregistrate la imobilele aflate în subordinea instituţiei judeţene.

În perioada 12-14 septembrie 2017 au avut loc la Nancy – Franța, ședințele de toamnă ale Comisiilor Ansamblului Regiunilor Europei, organizație internațională din care face parte din anul 1997 și județul Maramureș. Delegația maramureșeană a fost reprezentată de consilierul județean Florica Roman și șeful Biroului Relații Externe, Mihaela Lițe.