Sunteți aici: Comunicate de presă


21 de proiecte pe ordinea de zi, plus 9 proiecte suplimentare au votat aleșii județeni în ședința ordinară de joi, 27 aprilie 2017. Primul punct pe ordinea de zi a fost aprobarea modificărilor în comisiile de specialitate pe domenii de activitate. La Comisia pentru Buget-Finanțe, în locul consilierului Pop Călin a fost numit Radu Coman, care a venit de la Comisia pentru economie, agricultură și dezvoltare rurală, lăsându-i calitatea de membru al acestei comisii lui Călin Pop. Sorin Șunea a părăsit Comisia pentru activități de turism, tineret și sport și a intrat în Comisia pentru sănătate, muncă și solidaritate socială, familie și asistență socială, făcând rocada cu alesul județean Emil Ambruș.

Consiliul Județean Maramureș sprijină performanța educațională, fapt dovedit prin acțiunile devenite deja tradiție, respectiv premierea olimpicilor la diferite discipline și recompensarea financiară a elevilor care au obținut media 10 la Evaluarea Națională și la examenul de Bacalaureat.

Aleșii județeni au votat, în unanimitate, susținerea financiară a mai multor concursuri și proiecte educaționale dedicate tinerilor. Un astfel de concurs este ”Chant, sons sur scene” (cântec francofon) destinat tinerilor între 13 și 25 de ani. În solicitarea transmisă în atenția Consiliului Județean Maramureș, de către Asociația Română a Profesorilor de Franceză (ARFP) s-a precizat faptul că, în zilele de 12, 13 și 14 mai 2017, la Teatrul Municipal Baia Mare va avea loc finala concursului, etapele zonale având loc în lunile martie și aprilie, în 13 județe din țară.

Marţi, 25 aprilie 2017, în sala ”Bogdan Vodă” a Consiliului Judeţean Maramureş, 20 de oameni de afaceri din Maramureş s-au întâlnit cu delegaţia chineză formată din Guo Jinnan, preşedinta femeilor de afaceri chineze în România, Zhong Chen Jian, vicepreşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie din Nan Dong, Pan Fubi, reprezentant al Grupului de Firme Newopen , general manager la Newopen Real Estate Invest. Reprezentaţii sectorului economic din China au fost însoţiţi de Adrian Buga, director operaţional Gift House Solutions Bucuresti, Mihail Vornicov, director juridic Gift House Solutions Bucureşti şi Maria Payer, reprezentant relaţii internaţionale Gift House Solutions Bucureşti.

În cadrul ședinței extraordinare de Consiliu Județean Maramureș desfășurată vineri, 21 aprilie 2017, plenul a aprobat repartizarea pe destinații a sumei de 1.500 mii lei din bugetul propriu al județului Maramureș pentru domeniul ”cultură”. Aceste sume se repartizează pe două direcții, respectiv finanțarea nerambursabilă din bugetul județean a programelor, proiectelor și acțiunilor culturale conform Ghidului solicitantului, dar și alocarea sumelor pentru acțiunile culturale prioritare ale Consiliului județean Maramureș, pe baza propunerilor făcute de Comisia de învățământ, cultură, culte și patrimoniul cultural.