Sunteți aici: Comunicate de presă


O donație specială a fost făcută vineri, 26 mai 2017, executivului Consiliului Județean Maramureș, de către Fundația Uniunea Huțulilor din România. Vasile Popovici, președintele Uniunii și director al Căminului Cultural din Repedea a arătat că a ales să doneze un tablou președintelui Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea, în semn de apreciere pentru tot ajutorul pe care instituția CJ l-a arătat comunității ucrainene de-a lungul timpului.

În cursul zilei de vineri, 26 mai 2017, noul contract de management al Iulianei Dăncuș, directorul Ansamblului Național ”Transilvania” a fost semnat de președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea. Managerul Iuliana Dăncuș a arătat că își dorește ca Ansamblul Folcloric Național ”Transilvania” să participe la cel puțin două concursuri internaționale de dans folcloric, de unde să revină în Maramureș cu premii onorante.

Consiliul Județean Maramureș lucrează la implementarea unui proiect de protejare a imaginii satului tradițional maramureșean.

Astfel, o primă întâlnire între reprezentanții Consiliului Județean Maramureș și cei ai câtorva unități administrativ teritoriale din județ, a avut loc astăzi, 26 mai 2017, la Palatul Administrativ. În cadrul acestei întâlniri Ioan Doru Dăncuș, vicepreședintele consiliului județean, a făcut o prezentare a proiectului „Plan de revitalizare a satului maramureșean”, după care reprezentanții UAT-urilor, care au participat la această întâlnire, au venit cu propuneri și sugestii care au vizat atât cheltuielile necesare realizării acestui proiect la nivel local, cât și sugestii de păstrare a satelor ca muzee vii.

În cadrul Galei Ambasadorilor, organizată de Consiliul Județean cu ocazia celei de-a treia ediții a Zilelor Maramureșului, unul dintre titlurile de Ambasador al Turismului Maramureșean a fost acordat, la categoria turism religios, părintelui Grigore Luțai, din Săpânța. Preot de 27 de ani, ctitor al Mănăstirii Peri cu cel mai înalt turn - se spune -, din Europa, preotul Grigore Luțai s-a declarat extrem de încântat de această distincție onorifică care recunoaște meritele sale în una dintre cele mai frumoase zone ale județului, Săpânța.

Consiliul Judeţean Maramureş implementează în prezent proiectul FoodChains 4 Europe (Lanţuri alimentare pentru Europa) în parteneriat cu provincia Flevoland (Olanda) - liderul de proiect, Fundaţia AERES GROUP UAS (Olanda), Fundaţia Euro Perspectives (Bulgaria), Universitatea de Tehnologie Alimentară Plovdiv (Bulgaria), Universitatea Catolică del Sacro Cuore Milano (Italia), Regiunea Emilia Romagna – Directoratul General pentru Agricultură, Vânătoare şi Pescuit (Italia), Consiliul Metropolitan Oldham (Marea Britanie) şi Universitatea Metropolitană Manchester (Marea Britanie).