Sunteți aici: Comunicate de presă41 de familii se vor muta în noile locuințe din blocurile sociale inaugurate la Șomcuta Mare

41 de familii se vor muta în noile locuințe din blocurile sociale inaugurate la Șomcuta Mare

Marți, 11 octombrie 2016, de la ora 10.00, în Șomcuta Mare au fost inaugurate două blocuri sociale a căror construcție a început încă din anul 2009, prin fonduri alocate de Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice (MDRAP). La invitația primarului orașului Șomcuta Mare, Gheorghe Buda, la acest moment important pentru comunitatea locală a participat și președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea.

”Am inaugurat două blocuri sociale, a câte 24 de apartamente fiecare, pe strada Postei nr. 3. Apartamentele sunt cu câte una, două sau trei camere, iar chiria este modică. Am semnat, cu bucurie, 41 de contracte de închiriere către beneficiari, acesta fiind numărul solicitărilor depuse la Primăria Șomcuta Mare, care s-au încadrat în condițiile impuse de lege. În cursul zilei de miercuri, 12 octombrie, vom semna și procesul verbal de predare-primire al locuințelor, urmând ca viitorii locatari să se prezinte la societățile de distribuție a energiei electrice, a gazului și a apei, pentru a încheia contractele individuale. Contractele de închiriere ale locuințelor sunt pentru o perioadă de cinci ani de zile, cu posibilitatea prelungirii și au o clauză care prevede că locatarii trebuie să își achite chiria și taxele, în maximum trei luni de la emiterea facturilor. Nu cred însă că aceasta va fi o problemă, dat fiind faptul că, pentru un apartament cu trei camere, chiria lunară va fi de 108 lei, iar pentru apartamentele cu una, respectiv două camere vorbim de sume de aproximativ 60 – 80 de lei pentru o lună. Apartamentele sunt date la cheie, tot ce rămâne de făcut este să le mobileze și să rezolve problema cu distribuitorii de gaz, curent și apă. Cei mai harnici ar putea ca, până la finalul acestei săptămâni, să fie mutați în noile case”, a declarat primarul comunei Șomcuta Mare, Gheorghe Buda.

Gabriel Zetea: ”Felicitări primarului și Consiliului Local Șomcuta Mare pentru faptul că promovează o administrație sănătoasă”

”Așa cum șade bine unei administrații publice locale sănătoase, am văzut în Șomcuta Mare o preocupare parcă mai mare ca în alte locuri față de domeniile care asigură viitorul unei comunități: educație, sănătate și investiții în infrastrutura socială, pentru a asigura egalitatea de șanse pentru fiecare membru al comunității. Am asigurat, astăzi, administrația locală de întreg sprijinul Consiliului Județean Maramureș pe mai departe, pentru continuarea proiectelor demarate în anii anteriori, mai ales în domeniul infrastructurii. Șomcuta Mare are o structură geografică deosebită, cu multe sate componente, care au mare nevoie de investiții pentru a fi conectate între ele. Primarul orașului Șomcuta, Gheorghe Buda este, în primul rând, un om gospodar, iar sprijinul obținut la alegerile locale din această vară îl obligă să livreze rezultate rapid, lucru care s-a întâmplat până acum. Felicitări atât edilului din Șomcuta Mare, cât și Consiliului Local, în primul rând pentru faptul că promovează o administrație sănătoasă”, a declarat președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea.

Gheorghe Buda: ”Proiectele pentru comunitate continuă cu noi investiții importante”

Primarul orașului Șomcuta Mare a arătat că administrația locală a finalizat aceste două blocuri sociale extrem de importante, dar pentru comunitate sunt încă multe proiecte aflate în derulare. ”Se află în lucru un proiect de canalizare contractat prin Agenția Fondului de Mediu, realizat în proporție de 40%, cu termen de finalizare în 2018. Avem și un drum de 15 km între localitățile Șomcuta – Văleni – Runc – Buciumi, pe OUG 28, finalizat în proporție de 70%, care sperăm să fie terminat în cursul anul 2017. Tot pe OUG 28 finalizăm apa la Vălenii Șomcutei. Din bugetul local finanțăm un proiect mare cu iluminatul public, prin care aproximativ 600 de lămpi vor fi schimbate în întregul oraș, în următoarele două – trei săptămâni. Totodată, avem în execuție căminul cultural și apa la Finteușu Mare, primul proiect fiind în valoare de 1.400.000 de lei, iar cel de-al doilea de 950.000 de lei. În procedură de licitație se află baza sportivă de la Șomcuta Mare, în timp ce, în aproximativ o lună, vom finaliza un teren multifuncțional de sport la Buciumi. Tot în localitatea Buciumi avem în vedere reabilitarea căminului cultural, care se află în fază de proiectare, urmând să fie făcută licitația în acest sens”, a arătat primarul orașului Șomcuta Mare, Gheorghe Buda.

Biroul de presă al Consiliului Județean Maramureș