Sunteți aici: Comunicate de presăArmata Română a fost cinstită în Baia Mare

Armata Română a fost cinstită în Baia Mare

Vicepreședinţii Consiliului Județean Maramureș, Ioan Doru Dăncuș şi Lucian Ioan Titus Morar au participat astăzi, 25 octombrie 2016, la ceremonia militară organizată cu ocazia Zilei Armatei Române la Monumentul Ostașului Român din Baia Mare.

La manifestările prilejuite de această zi în care se sărbătorește Armata Română au participat cei doi vicepreşedinţi ai Consiliului Județean Maramureș, Ioan Doru Dăncuş şi Lucian Ioan Titus Morar, Sebastian Lupuț, prefect al județului Maramureș, și Marinel Rob, primar interimar al Municipiului Baia Mare, alături de cadre militare din judeţul Maramureş. Personalități civile și militare ale județului Maramureș, reprezentanți ai autorităților publice centrale și locale, ai partidelor politice, instituțiilor culturale, științifice și religioase, ai asociațiilor, ligilor și fundațiilor cadrelor militare în activitate, în rezervă sau în retragere, veteranii de război, elevii, dar și studenții, cu toții au asistat la acest moment solemn dedicat Armatei Române. Manifestarea, organizată de Instituţia Prefectului judeţul Maramureş, Primăria municipiului Baia Mare şi Garnizoana Baia Mare, a început cu onorul acordat prefectului județului Maramureș, salutarea drapelului de luptă al Batalionului 612 Artilerie Antitanc Maramures, prezentarea oficialităților, intonarea imnului național și oficierea serviciului religios.

„Sărbătorim, astăzi, Ziua Armatei Române, instituție care și-a definit memoria și împlinit destinul de a acționa permanent în slujba poporului român. Armata Română este un simbol al împlinirii naționale și reprezintă unul dintre pilonii pe care întreaga națiune s-a sprijinit în momentele grele. A luptat pentru îndeplinirea idealurilor naționale, pentru unitatea, independența, suveranitatea și integritatea teritorială a României, iar acest lucru a conturat evoluția istorică a poporului român. Îi onorăm, totodată, pe veteranii Armatei României şi pe toţi cei care au îmbrăcat haina militară şi au jurat credinţă Patriei şi Poporului Român.

În această zi dedicată exclusiv sărbătoririi faptelor de arme ale națiunii, cinstim cu prețuire și respect, jertfa supremă a ostașilor români care au luptat pentru reîntregirea țării, a celor care au scris cu sânge și sacrificiu istoria glorioasă a României. Mă înclin cu respect şi recunoştinţă în faţa memoriei eroilor care şi-au pierdut viaţa pe câmpul de luptă. Data de 25 octombrie trebuie să rămână impregnată în mentalul colectiv național, dar și în sufletele noastre, ca zi de sărbătoare, simbol al tuturor bătăliilor și eroilor neamului românesc.

În semn de prețuire pentru curajul, devotamentul și profesionalismul dumneavoastră, în numele Consiliului Județean Maramureș și al meu personal,vă mulțumesc și vă adresez cele mai calde felicitări și urări de succes în activitate”, a transmis Ioan Doru Dăncuș, vicepreședinte al Consiliului Județean Maramureș, întregului personal al armatei, precum și celor aflați în rezervă sau în retragere și în mod special veteranilor de război ai Armatei Române.

În cadrul acestui ceremonial, oficialitățile au depus coroane si jerbe de flori la Cimitirul Comemorativ și la Monumentul Ostașului Român, iar la final, detașamentul de onoare a prezentat onorul tuturor participanților.

Biroul de presă al Consiliului Județean Maramureș