Sunteți aici: Comunicate de presăConsiliul Judeţean Maramureş continuă parteneriatul cu Asociaţia OvidiuRo pentru dotarea grădiniţelor cu resurse educaţionale

Consiliul Judeţean Maramureş continuă parteneriatul cu Asociaţia OvidiuRo pentru dotarea grădiniţelor cu resurse educaţionale

În anul 2016, Consiliul Judeţean Maramureş, alături de Prefectura Maramureş şi Inspectoratul Școlar Judeţean au sprijinit proiectul Asociaţiei OvidiuRo, ”Fiecare copil în grădiniţă”. Judeţul nostru a fost primul din România care a încheiat acest parteneriat în luna septembrie a anului trecut, în total fiind 15 judeţe-gazdă. În acest sens, Consiliul Judeţean Maramureş a alocat fonduri, în anul şcolar 2016-2017, pentru rechizitele a aproximativ 2.500 de copii proveniţi din familii defavorizate.

Marţi, 10 octombrie 2017, în biroul preşedintelui Consiliului Judeţean Maramureş, Gabriel Zetea, a avut loc o nouă întâlnire cu reprezentanţii Asociaţiei OvidiuRo, la care a participat şi conducerea ISJ Maramureş reprezentată prin inspectorul general, Ana Moldovan şi inspectorul şcolar general adjunct, Ciprian Cucuiat. În urma discuţiilor s-a stabilit ca parteneriatul să continue şi în anul şcolar 2017 – 2018, urmând ca, în acest sens să fie adoptată o nouă hotărâre de Consiliu Judeţean.

”Consiliul Judeţean Maramureş a încheiat, anul trecut, un parteneriat cu Asociaţia OvidiuRo, prin care au fost oferite tichete sociale în sumă de 50 de lei lunar, unui grup ţintă. Acestea au fost direcţionate în vederea achiziţionării de rechizite pentru copiii proveniţi din familii defavorizate, urmărindu-se încurajarea participării preşcolarilor în grădiniţe. Propunerea reprezentanţilor OvidiuRo a fost aceea ca, în anul şcolar 2017 – 2018, să fie oferite resurse educaţionale grădiniţelor unde sunt înscrişi copii care provin din astfel de familii. Educaţia şi sănătatea sunt prioritate pentru Maramureş şi pentru maramureşeni. O educaţie bună pentru copii reprezintă o şansă în plus în viaţă. Consiliul Judeţean Maramureş va susţine în continuare educaţia şi sănătatea, iar în aceste domenii ne mândrim cu rezultate foarte bune”, a arătat preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, Gabriel Zetea.

Afirmaţiile şefului administraţiei judeţene au fost întărite de inspectorul şcolar general, Ana Moldovan, care a arătat că, în ultimii ani, Consiliul Judeţean Maramureş a răspuns pozitiv tuturor parteneriatelor propuse de ISJ Maramureş, indiferent că a fost vorba despre susţinerea şi premierea performanţei sau despre proiecte educative şi sociale.

”Eficacitatea programului pilot Fiecare Copil în Grădiniţă a determinat Parlamentul României să transforme mecanismul central al acestuia în program naţional, iar legea care a intrat în vigoare în luna februarie 2016, arată că toate familiile care trăiesc sub limita sărăciei pot primi tichete sociale pentru grădiniţă (în valoare de 50 lei/ lună) dacă îşi aduc zilnic copiii la grădiniţă. Din acest motiv, noul parteneriat care se va încheia cu Consiliul Judeţean, Inspectoratul Școlar Judeţean şi Prefectura Maramureş va urmări dotarea cu resurse educaţionale a grupelor de grădiniţă care au înscrise, în programul educaţional, copii care provin din medii defavorizate. OvidiuRo îşi asumă rolul de Agenţie pentru Educaţie Timpurie, mobilizând resurse publice şi private pentru a asigura educaţie preşcolară de calitate pentru cei mai săraci copii din România”, au arătat reprezentanţii OvidiuRo.

În Maramureş există în evidenţă aproximativ 2000 de copii cu vârste cuprinse între trei şi şase ani care ar putea beneficia de acest nou program. Urmează ca, zilele următoare, Asociaţia OvidiuRo să trimită un draft de proiect instituţiei Consiliului Judeţean, iar după analiza internă, acesta ar putea intra la vot în următoarea şedinţă a CJ Maramureş.

Biroul de presă al Consiliului Judeţean Maramureş