Sunteți aici: Comunicate de presăGabriel Zetea: ”Festivalul gulaşului de la Ocna Şugatag este o tradiţie pe care administraţia locală o menţine an de an”

Gabriel Zetea: ”Festivalul gulaşului de la Ocna Şugatag este o tradiţie pe care administraţia locală o menţine an de an”

Duminică, 4 septembrie 2016, în comuna Ocna Şugatag s-a desfăşurat ediţia a IX-a a Festivalului gulaşului, competiţie la care au participat, în acest an, zece echipe. Preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, Gabriel Zetea a onorat invitaţia lansată de primarul comunei Ocna Şugatag, Mihai Ivaszuk. Şeful administraţiei judeţene a petrecut câteva ore alături de locuitorii şi administraţia locală din Ocna Şugatag, unde a gustat din deliciosul gulaş oferit invitaţilor şi participanţilor la eveniment.

Mihai Ivaszuk, edilul din Ocna Şugatag a arătat că această ediţie, a IX-a, a fost una dintre cele mai reuşite organizate până în prezent. Potrivit acestuia, la festival au participat circa 2.000 de persoane, iar gulaşul pregătit în cele zece ceaune a ajuns pentru toţi cei prezenţi. Şi juriul a fost ales pe măsură, între cei cinci membri regăsindu-se şi Adrian Marchiş, de la Radio România Actualităţi, dar şi conferenţiar universitar doctor, Nicolae Felecan, de la Universitatea Tehnică Cluj Napoca - Centrul Universitar Nord Baia Mare. ”Toate cele zece echipe înscrise pentru prepararea celui mai bun gulaş au fost declarate câştigătoare, la final oferindu-se competitorilor o diplomă şi o atenţie din partea Primăriei Ocna Şugatag. Am fost încântat să văd că una dintre echipe a fost compusă din angajaţii primăriei, cărora li s-a alăturat şi soţia mea. La final, însă, fiecare gulaş a avut un gust nemaipomenit, fapt confirmat de toţi cei prezenţi”, a declarat primarul comunei Ocna Şugatag, Mihai Ivaszuk.

Edilul a declarat că la eveniment au fost prezente oficialităţi locale şi judeţene, iar invitaţia lansată preşedintelui Consiliului Judeţean, Gabriel Zetea, a fost una de mulţumire pentru întreg sprijinul pe care acesta i l-a arătat în ultimii ani, ajutând proiectele prioritare din Ocna Şugatag.

Gabriel Zetea: ”Ocna Şugatag este una dintre cele patru staţiuni recunoscute ale Maramureşului”

Prezent la Festivalul gulaşului, preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, Gabriel Zetea a declarat că va propune un parteneriat între Consiliul Judeţean şi cele patru staţiuni ale judeţului, pentru ca bunele practici învăţate în ”Circuitului bisericilor de lemn” să fie continuate printr-un nou proiect care s-ar putea intitula ”Circuitul apelor minerale din judeţul Maramureş”.

”Festivalul gastronomic de la Ocna Şugatag este o tradiţie pe care administraţia locală o menţine cu mari eforturi an de an, pe lângă portul tradiţional, cântecul, jocul, arhitectura tradiţională maramureşeană, atât de cunoscute şi îndrăgite în întreaga lume. Gastronomia locală nu are aceeaşi expunere mediatică şi, de aceea, este nevoie de astfel de manifestări. Maramureşenii sunt oameni harnici, care muncesc de-a lungul unui an pentru binele lor şi al familiilor, dar au nevoie şi de zile de sărbătoare, de voie bună, de zile în care, alături de prieteni, să se bucure de viaţă.

Ocna Şugatag este una dintre cele patru staţiuni pe care Maramureşul le are recunoscute pe lângă Borşa, Vişeu de Sus şi Baia Sprie. Voi propune acestor patru comunităţi maramureşene un parteneriat în care, alături de Consiliul Judeţean Maramureş, să dezvoltăm capacităţile turistice în următorii ani. Sunt convins că voi avea suportul consilierilor judeţeni, dar şi a fiecărui Consiliu Local, pentru ca bunele practici învăţate prin Circuitul bisericilor de lemn să fie continuate printr-un proiect care s-ar putea intitula Circuitul apelor minerale din judeţul Maramureş”, a declarat preşedintele CJ Maramureş, Gabriel Zetea.

Biroul de presă al Consiliului Judeţean Maramureş