Sunteți aici: Comunicate de presăGabriel Zetea: Zona Codru evoluează de la an la an, prin realizarea unor proiecte extrem de importante pentru comunitate

Gabriel Zetea: Zona Codru evoluează de la an la an, prin realizarea unor proiecte extrem de importante pentru comunitate

Sâmbătă şi duminică, 10 şi 11 septembrie 2016, la Asuaju de Sus s-a desfăşurat cea de-a 46-a ediţie a „Festivalului Interjudeţean al Folclorului din Ţara Codrului”, cunoscut şi sub denumirea de „Târgul Cepelor”. La eveniment au participat, şi în acest an, peste 10.000 de persoane, iar pe scenă au evoluat 20 de ansambluri folclorice şi artişti de renume ai muzicii populare.

Deschiderea oficială a avut loc duminică, 11 septembrie, la ora 12.00, iar invitaţiei lansate de primarul Vasile Boitor au răspuns preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, Gabriel Zetea, vicepreşedintele CJ, Lucian Ioan Titus Morar, parlamentari de Maramureş, primari, consilieri judeţeni, dar şi fostul secretar de stat în Ministerul Transporturilor, Dragoş Titea. Marea majoritate a oficialităţilor aflate pe scena din Asuaj au dorit să ia cuvântul pentru a-i saluta pe toţi cei prezenţi, dar mai ales pentru a-l lăuda pe harnicul primar, Vasile Boitor, cunoscut şi ca cel mai longeviv edil al Maramureşului.

Preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, Gabriel Zetea a declarat că a fost prezent la multe ediţii ale acestui festival care se desfăşoară anual la Asuaj şi că vede, cu încântare, cum zona Codru evoluează de la an la an, prin realizarea unor proiecte extrem de importante pentru comunitate: drumuri, canalizări, construirea de poduri şi podeţe.

”Îi mulţumesc primarului comunei Asuaju de Sus că a dat încă o dată, Consiliului Judeţean Maramureş, posibilitatea de a intra în parteneriat pentru organizarea acestui festival de răsunet. Consider că, după un an întreg de muncă şi griji, fiecare dintre noi avem nevoie de o zi de sărbătoare, o zi în care să ne preocupăm de noi, să ne simţim bine unii cu alţii. Sărbătorile pe care le organizăm în Maramureş sunt extrem de importante, fiindcă dau ocazia participanţilor de a se bucura de câteva momente de relaxare, iar pe cei plecaţi să muncească în străinătate, astfel de momente îi determină să revină cu şi mai mult drag acasă”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, Gabriel Zetea.

Și vicepreşedintele CJ, Lucian Ioan Titus Morar a amintit importanţa acestei manifestări care are loc an de an în Asuaju de Sus şi a precizat că a participat la multe dintre ediţiile anterioare, din calitatea de fost primar al comunei Ulmeni.

”Am venit de fiecare dată cu plăcere pentru a fi alături de Vasile Boitor la Târgul Cepelor, doar că în ultimii opt ani am participat din calitatea de primar, iar acum am venit ca vicepreşedinte al CJ Maramureş. Alături de preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, Gabriel Zetea şi alături de vicepreşedintele CJ, Ioan Doru Dăncuş ne vom apleca şi mai mult asupra problemelor existente în zona Codrului şi a Someşului”, a precizat Lucian Morar.

La cuvânt s-au înscris, pe rând, parlamentari şi consilieri judeţeni, dar şi primarii din comunităţile vecine sau edili veniţi din Maramureşul Voievodal pentru a fi alături de primarul din Ţara Codrului, Vasile Boitor. Edilul din Asuaju de Sus a mulţumim tuturor celor prezenţi atât pe scenă, cât şi în mulţime şi a promis că va menţine tradiţia acestui festival şi peste timp.

Biroul de presă al Consiliului Judeţean Maramureş