Sunteți aici: Comunicate de presăZiua Pompierilor din România marcată în Baia Mare

Ziua Pompierilor din România marcată în Baia Mare

Vicepreședintele Consiliului Județean Maramureș, Ioan Doru Dăncuș, a participat astăzi, 13 septembrie 2016, la ceremonia militara organizată cu ocazia Zilei Pompierilor din România în Piața Libertății din Baia Mare.

La manifestările prilejuite de această zi în care se sărbătorește aniversarea a 168 de ani de la bătălia dusă de pompierii militari în Dealul Spirii cu trupele otomane intrate în București au participat Ioan Doru Dăncuș, vicepreședinte al Consiliului Județean Maramureș, Sebastian Lupuț, prefect al județului Maramureș, și Marinel Rob, primar interimar al Municipiului Baia Mare. Această sărbătoare a fost marcată prin defilarea detașamentului de pompieri din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Gheorghe Pop de Băsești” al județului Maramureș, și a echipajelor SMURD, dar și expoziția mașinilor din dotarea ISU. Atmosfera a fost întreținută de Fanfara Municipală.

„13 Septembrie este ziua în care toate gândurile noastre se îndreaptă spre dumneavoastră, eroii din mijlocul nostru, cei care mai presus de orice, prin curaj, dedicare, bărbăție și sacrificiu până la jertfă, vă puneți viața în pericol pentru a ne apăra. Cu părere de rău ne amintim de cei căzuți la datorie și le cinstim memoria, în această zi dedicată pompierilor. Este o obligație morală, dar și un reper de onoare și patriotism pentru generația actuală, dar și pentru cea viitoare. Mă înclin în fața voastră și vă doresc multă sănătate și succes în activitate. La mulți ani, pompierilor maramureșeni!” a transmis Ioan Doru Dăncuș, vicepreședinte al Consiliului Județean Maramureș, detașamentului de pompieri din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Gheorghe Pop de Băsești” al județului Maramureș.

Evenimentul s-a încheiat cu defilarea Fanfarei Municipale.