Sunteți aici: StructuraInstitutii si servicii subordonateInstitutii de invatamant si educatieCentrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă Baia Mare

Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă Baia Mare

Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă  Baia Mare este o școală profesională specială de învățământ profesional integrat. A fost înfiinţat în anul 1998, purtând numele de Școala Profesională pentru Deficienţi Baia Mare,pentru a acoperi necesitatea asigurării condiţiilor de instruire şi formare profesională a absolvenţilor claselor a VIII-a de la şcolile generale pentru copii cu deficienţe din Maramureş. Până la acea dată școlarizarea acestora se făcea la şcoli profesionale din judeţele limitrofe. Pornită în anul şcolar 1998/1999 cu doar două clase, cu 24 elevi înscrişi, în prezent, actualul Centru Şcolar pentru Educaţie Incluzivă are 20 clase cu 184 elevi înscrişi.

 

Misiunea Centrului Şcolar pentru Educaţie Incluzivă

Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă are menirea să ofere servicii de instruire, educare, recuperare, profesionalizare şi integrare socio-profesională. Tinerii cu dizabilităţi sunt incluşi într-o şcoală deschisă, prietenoasă, tolerantă şi democratică, comprehensivă, fără discriminare şi excludere, mediu în care ei sunt valorizaţi şi integraţi.

 

 

Contact:

 

Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă

Baia Mare, str. 8 Martie nr. 5-7

Tel.: 0262-211710

Fax. 0262-215744
e-mail:sam_baiamare@yahoo.com

http://www.cseibm.ro/