"Construirea Depozitului Ecologic de la Sârbi", problemă veche, dar de actualitate

10 Noiembrie 2020 71
Marți, 10 noiembrie, în sistem videoconferință, a avut loc ședința ordinară a Consiliului Județean Maramureș din luna noiembrie, condusă de președintele instituției, Ionel Bogdan. Ordinea de zi a întrunirii a cuprins opt proiecte de hotărâre și două puncte suplimentare. Acestea au fost supuse dezbaterii și votului consilierilor județeni. Toate cele opt proiecte au primit vot favorabil.

Ordinea de zi a fost deschisă de proiectul de hotărâre privind rectificarea bugetului județului Maramureș, pe anul 2020. În contextul situației actuale provocate de răspândirea SARS CoV-2, consilierii județeni au aprobat, în unanimitate, suplimentarea bugetului Spitalului de Boli Infecțioase și Psihiatrie Baia Mare cu 496,83 mii lei. Suma este necesară pentru realizarea lucrărilor cuprinse în proiectul „Extindere pe verticală tronson sudic şi reparaţii capitale şarpantă, schimbare învelitoare tronson nordic Clădire C1”, astfel încât să se efectueze o recompartimentare a secţiilor existente precum şi înfiinţarea unui compartiment de Anestezie Terapie Intensivă. Acesta va avea şase paturi dotate cu aparate de ventilaţie mecanică.
Consilierii județeni au aprobat proiectul de hotărâre privind actualizarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului „Construirea Depozitului Ecologic de la Sârbi”, investiţie care se realizează în cadrul proiectelor „Sistem de Management Integrat al Deşeurilor în Judeţul Maramureş” şi „Fazarea Proiectului Sistem de Management Integrat al Deşeurilor în Judeţul Maramureş”. Valoarea proiectului este de 260.798.372,15 lei, lucrările de execuţie prevăd construirea unui depozit ecologic de deşeuri conform, compus din 4 celule, având capacitate totală de 1.946.466,4 mp şi o suprafaţă a depozitului propriu-zis de 11,847 ha.

”Suntem în situația în care trebuie să finalizăm acest proiect. Din păcate, în momentul de față nu avem nicio altă variantă astfel încât deșeurile să fie colectate de la porțile maramureșenilor. În cazul în care nu găsim soluții vom fi puși în situația de a returna fondurile europene pe care le-am primit pentru acest proiect. Este o soluție provizorie. Sper ca împreună cu o echipă de specialiști să reușim să găsim cea mai bună soluţie ca să ajungem și noi la nivelul țărilor europene unde deșeurile nu mai reprezintă de foarte mult timp o problemă, ci sunt producătoare de venituri suplimentare pentru unitățile administrative”, a subliniat președintele Consiliului Județean Maramureș, Ionel Bogdan.

Biroul de presă al C.J. Maramureș
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Link-uri rapide

Informaţii utile

MaraQuality

Măsuri de management privind creşterea gradului de informare şi conştientizare din Parcul Naţional Munţii Rodnei

Circuitul bisericilor de lemn din Transilvania de Nord

Reabilitare traseu de drum județean Baia Sprie (DN 18) - Cavnic (DJ 184) - Ocna Șugatag (DJ 109F) - Călinești (DJ185) - Bârsana (DJ185)

Pl@NETour - Crearea unui produs de turism ştiinţific şi infrastructură o reţea de cooperare transfrontalieră în domeniul turismului ştiinţific în Maramureş şi Transcarpathia

Centru Educațional Demonstrativ pentru Energie Durabilă – Centrul SEED

Reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă "Dr. Constantin Opriş" – Baia Mare

Creşterea capacităţii de management şi de răspuns în situaţii de dezastre naturale în regiunea transfrontalieră

site vechi site vechi
© 2018 Consiliul Judeţean Maramureş. All Rights Reserved.