Drumul Expres Satu Mare - Baia Mare se regăsește în Planul Naţional de Recuperare şi Rezilienţă

10 Noiembrie 2020 102
Marți, 10 noiembrie 2020, în holul Palatului Administrativ din Baia Mare a fost organizată o conferință de presă susținută de președintele Consiliului Județean Maramureș, Ionel Bogdan. În deschidere, președintele a mulțumit întregului colectiv medical din toate unitățile spitalicești din județ, care fac toate eforturile pentru a salva viețile pacienților afectați de SARS CoV-2.
Ionel Bogdan: ”Am discutat cu ministrul sănătății despre posibilitatea ca județul să beneficieze de un spital modular, așa cum este cel de la Brașov și care este funcțional. Analizăm această posibilitate împreună cu personalul de specialitate și ministrul Nelu Tătaru. De asemenea, am aprobat alocarea sumei de 496,83 mii lei pentru înființarea unui compartiment de ATI la Spitalul de Boli Infecțioase și Psihiatrie Baia Mare pentru ca maramureșenii care au nevoie de servicii medicale să beneficieze de cele mai bune condiții și tratamente. Felicit întreg personalul medical din unitățile spitalicești care fac eforturi extraordinare pentru a asigura tratamentele necesare pentru pacienții infectați cu coronavirus. Îi rog pe medici, asistente medicale și întreg personalul auxiliar să rămână în linia întâi și îi asigur de întreg sprijinul Consiliului Județean Maramureș”, a punctat președintele Ionel Bogdan.

3,2 milioane de euro alocați de Maramureș și Satu Mare pentru studiul de fezabilitate

O importanță deosebită pentru zona de nord-vest a României o are implementarea proiectului legat de Drumul Expres Satu Mare – Baia Mare . Primul pas a fost făcut. S-au purtat discuții cu preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Pataki Csaba. Cei doi președinți ai consiliilor județene au încheiat un parteneriat solid, convenind ca proiectul să se realizeze prin Asociația Intercomunitară de Dezvoltare (ADI). Pentru studiul de fezabilitate, cele două județe au decis că vor aloca suma necesară, respective 3,2 milioane de euro, care va fi recuperată din asistență tehnică, direct de la Ministerul Fondurilor Europene.

”Proiectul se regăsește în Planul Naţional de Recuperare şi Rezilienţă fiindu-i alocate 340 de milioane de euro. Mulțumesc pe această cale ministrului Marcel Boloș, care a înțeles importanța acestui proiect pentru regiunea de nord-vest, pentru județul Maramureș și implicit pentru Satu Mare”, a punctat Ionel Bogdan.

Pentru dezvoltarea infrastructurii județului Maramureș se are în vedere efectuarea studiilor de fezabilitate, în prima etapă pentru 80 de km de drumuri județene, astfel încât să se atragă fonduri europene, având în vedere că există la dispoziție 100 de milioane de euro.
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Link-uri rapide

Informaţii utile

MaraQuality

Măsuri de management privind creşterea gradului de informare şi conştientizare din Parcul Naţional Munţii Rodnei

Circuitul bisericilor de lemn din Transilvania de Nord

Reabilitare traseu de drum județean Baia Sprie (DN 18) - Cavnic (DJ 184) - Ocna Șugatag (DJ 109F) - Călinești (DJ185) - Bârsana (DJ185)

Pl@NETour - Crearea unui produs de turism ştiinţific şi infrastructură o reţea de cooperare transfrontalieră în domeniul turismului ştiinţific în Maramureş şi Transcarpathia

Centru Educațional Demonstrativ pentru Energie Durabilă – Centrul SEED

Reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă "Dr. Constantin Opriş" – Baia Mare

Creşterea capacităţii de management şi de răspuns în situaţii de dezastre naturale în regiunea transfrontalieră

site vechi site vechi
© 2018 Consiliul Judeţean Maramureş. All Rights Reserved.