Paturi suplimentare pentru pacienții SARS Cov-2

16 Noiembrie 2020 52
Managerii unităților spitalicești din Maramureș, precum și directorul Direcției de Sănătate Publică Maramureș, Rareș Pop, alături de președintele Consiliului Județean Maramureș, au participat azi, 16 noiembrie 2020, la o videoconferință. Participanții au încercat să identifice soluții pentru suplimentarea locurilor din secțiile de Anestezie Terapie Intensivă SARS CoV-2 și ale celor destinate pentru pacienții cu forme ușoare și medii a acestei afecțiuni pentru a degreva personalul medical de la Spitalul de Pneumoftiziologie ”Dr Nicolae Rușdea” – Spital Suport și de la Spitalul de Boli Infecțioase și Psihiatrie din Baia Mare.
”Am identificat două soluții pentru a reuși să suplimentăm numărul de paturi pentru pacienții pozitivi cu COVID-19. Una dintre acestea este utilizarea fostei clădiri din Baia Mare în care a funcționat Secția Pediatrică III. Trebuie să vedem exact care sunt posibilitățile ca această clădire să fie amenajată și dotată corespunzător astfel încât, aici, să fie alocate aproximativ 45 de paturi. De asemenea, luăm în calcul și posibilitatea transformării corpului D3 al Spitalului din Borșa în Compartiment tampon unde să se acorde îngrijiri pacienților cu forme ușoare și medii”, a subliniat Ionel Bogdan.

Managerii spitalelor din Maramureș și-au arătat deschiderea pentru a colabora astfel încât să se asigure personalul medical și auxiliar necesar care să lucreze cu bolnavii ce vor ajunge în aceste compartimente.

Președintele Consiliului Județean Maramureș a mulțumit încă o dată întreg colectivului medical care lucrează în unitățile spitalicești din județ pentru grija și empatia de care dau dovadă.
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Link-uri rapide

Informaţii utile

MaraQuality

Măsuri de management privind creşterea gradului de informare şi conştientizare din Parcul Naţional Munţii Rodnei

Circuitul bisericilor de lemn din Transilvania de Nord

Reabilitare traseu de drum județean Baia Sprie (DN 18) - Cavnic (DJ 184) - Ocna Șugatag (DJ 109F) - Călinești (DJ185) - Bârsana (DJ185)

Pl@NETour - Crearea unui produs de turism ştiinţific şi infrastructură o reţea de cooperare transfrontalieră în domeniul turismului ştiinţific în Maramureş şi Transcarpathia

Centru Educațional Demonstrativ pentru Energie Durabilă – Centrul SEED

Reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă "Dr. Constantin Opriş" – Baia Mare

Creşterea capacităţii de management şi de răspuns în situaţii de dezastre naturale în regiunea transfrontalieră

site vechi site vechi
© 2018 Consiliul Judeţean Maramureş. All Rights Reserved.