Mesajul președintelui Consiliului Județean Maramureș, ocazionat de Ziua Pompierilor din România

13 Septembrie 2020 128
Marcăm astăzi, 13 septembrie, „ZIUA POMPIERILOR din ROMÂNIA“, o sărbătoare dedicată eroismului și altruismului dovedite de acești salvatori de profesie. Cu 172 de ani în urmă, in revoluționarul an 1848, în Dealul Spirii din București, Compania de Pompieri condusă de locotenentul Pavel Zăgănescu s-a opus cu vitejie înaintării oastei otomane, care urmărea oprirea mișcării revoluționare de emancipare națională și socială.
De-a lungul veacurilor, fie că vorbim despre perioade de pace sau de război, pompierii s-au aflat MEREU LA DATORIE, punând la adăpost viețile și bunurile semenilor lor. De la tradiționalele misiuni de stingere a incendiilor, la intervenții în cazuri de calamități sau participare la acordarea primului ajutor medical, acești EROI au întărit prin faptele lor noțiunile de disciplină, devotament și implicare.

Închinăm astăzi un gând de RECUNOȘTINȚĂ celor care au căzut la datorie și s-au pus necontenit în slujba semenilor, dând dovadă de profesionalism și abnegație. Le MULȚUMIM, totodată, tuturor pompierilor care se află la datorie și contribuie decisiv la menținerea unui climat de siguranță.

În calitate de președinte al Consiliului Județean Maramureș, dar și în nume personal, transmit întregul meu RESPECT Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Gheorghe Pop de Băsești " al județului Maramureș, o instituție guvernată de profesionalism și înalte standarde de competență, a cărei activitate merită întreaga considerație a tuturor maramureșenilor.

LA MULȚI ANI, tuturor pompierilor! Eforturile să vă fie încununate cu împliniri profesionale și personale!

Gabriel Zetea, președintele Consiliului Județean Maramureș
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Publicat în Mesaje

Link-uri rapide

Informaţii utile

MaraQuality

Măsuri de management privind creşterea gradului de informare şi conştientizare din Parcul Naţional Munţii Rodnei

Circuitul bisericilor de lemn din Transilvania de Nord

Reabilitare traseu de drum județean Baia Sprie (DN 18) - Cavnic (DJ 184) - Ocna Șugatag (DJ 109F) - Călinești (DJ185) - Bârsana (DJ185)

Pl@NETour - Crearea unui produs de turism ştiinţific şi infrastructură o reţea de cooperare transfrontalieră în domeniul turismului ştiinţific în Maramureş şi Transcarpathia

Centru Educațional Demonstrativ pentru Energie Durabilă – Centrul SEED

Reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă "Dr. Constantin Opriş" – Baia Mare

Creşterea capacităţii de management şi de răspuns în situaţii de dezastre naturale în regiunea transfrontalieră

site vechi site vechi
© 2018 Consiliul Judeţean Maramureş. All Rights Reserved.