Salvatorii montani maramureșeni, mereu pregătiți să acorde primul ajutor

18 Septembrie 2020 154
Echipele Serviciului Public Județean Salvamont Maramureș nu intervin doar în cazul persoanelor rătăcite în zone montane, ci și în cazul accidentelor petrecute în locații greu accesibile, pentru a asigura acordarea primului ajutor victimelor.

O astfel de intervenție a avut loc la miercuri, 16 septembrie, în zona Moisei. Un apel venit prin 112 a anunțat accidentul unui bărbat, care a suferit un traumatism la nivelul membrului inferior drept. Echipa de prim răspuns de la Vișeu de Sus a ajuns în scurt timp la fața locului, unde a constatat că victima suferise o fractură deschisă. Salvamontiștii au acordat primul ajutor accidentatului, după care l-au transportat și predat în condiții de siguranță echipajului SMURD.
Managerul Serviciului Public Județean Salvamont Maramureș a arătat că în cazul multor misiuni, salvatorii montani îndeplinesc și atribuții privind asistența medicală de urgență, având pregătirea necesară pentru a acorda primul ajutor în situații dintre cele mai dificile. „De foarte multe ori, intervenția noastră înseamnă primul contact cu o persoană accidentată, aflată într-o zonă greu accesibilă. Salvamontiștii investesc mult timp în pregătirea pentru intervențiile de prim ajutor, fapt care cântărește considerabil în stabilizarea victimelor, până la momentul predării către echipajele SMURD”, a declarat Dan Benga.

Biroul de presă al Consiliului Județean Maramureș
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Publicat în Ultimă oră

Link-uri rapide

Informaţii utile

MaraQuality

Măsuri de management privind creşterea gradului de informare şi conştientizare din Parcul Naţional Munţii Rodnei

Circuitul bisericilor de lemn din Transilvania de Nord

Reabilitare traseu de drum județean Baia Sprie (DN 18) - Cavnic (DJ 184) - Ocna Șugatag (DJ 109F) - Călinești (DJ185) - Bârsana (DJ185)

Pl@NETour - Crearea unui produs de turism ştiinţific şi infrastructură o reţea de cooperare transfrontalieră în domeniul turismului ştiinţific în Maramureş şi Transcarpathia

Centru Educațional Demonstrativ pentru Energie Durabilă – Centrul SEED

Reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă "Dr. Constantin Opriş" – Baia Mare

Creşterea capacităţii de management şi de răspuns în situaţii de dezastre naturale în regiunea transfrontalieră

site vechi site vechi
© 2018 Consiliul Judeţean Maramureş. All Rights Reserved.