PNRR: S-a lansat apelul de proiecte pentru dezvoltarea serviciilor de educație timpurie complementare

09 Februarie 2023
Ministerul Educației, în calitate de coordonator de reforme și investiții finanțate prin Planul Național de Redresare și Reziliență, a lansat pe 8 februarie 2023 apelul competitiv de proiecte pentru „Dezvoltarea serviciilor de educație timpurie complementare”, finanțat din PNRR.

Solicitanții eligibili din cadrul acestui apel de proiecte vor aplica sub forma unui parteneriat stabilit la nivel local. Acesta va fi alcătuit, în mod obligatoriu, din următoarele părți: o autoritate publică locală și o unitate de învățământ preuniversitar acreditată cu personalitate juridică. Parteneriatul poate conține și alte instituții publice/private, conform art. 31 din HG nr. 1.604/2022, care pot face parte din rețeaua de suport profesional, în funcție de nevoia identificată la nivel local. De asemenea, pot face parte din cadrul parteneriatului și organizații neguvernamentale care se pot implica în managementul, operarea sau acoperirea totală sau parțială a activităților eligibile.
Alocarea financiară totală pentru acest apel de proiecte este de 103 milioane euro. Valoarea maximă a grantului per proiect este de 250.000 de euro, cost unitar - 5000 euro/copil.

Cheltuieli eligibile:
  • Cheltuieli pentru înființarea și echiparea serviciilor complementare (max. 75.000 de euro):
    • Cheltuieli pentru amenajarea, igienizarea și dotarea a minimum 2 săli pentru activități cu copiii, inclusiv vestiar, grup sanitar - (max. 65.000 de euro);
    • Cheltuieli pentru echipamente digitale - (min. 10.000 de euro).
  • Cheltuieli pentru operaționalizarea serviciilor complementare de educație timpurie – maximum 150.000 de euro în funcție de nr. de copii înscriși și sprijiniți (cost unitar - 3000 euro/copil);
  • Cheltuieli pentru servicii de informare, consiliere și sprijin pentru părinții/reprezentanții legali/persoana în grija căreia se află copilul (bunici, rude, tutori/curatori, asistenți parentali) – maximum 25.000 de euro în funcție de nr. de părinți sprijiniți (cost unitar – 500 euro/părinte sprijinit).

Depunerea proiectelor se realizează exclusiv online, prin platforma electronică dedicată PNRR, cu respectarea perioadei de depunere: 08.02.2023 (ora 09:00) - 07.03.2023 (ora 23:59).

În această perioadă, potențialii beneficiari ai apelului pot adresa întrebări legate de depunerea cererilor de finanțare la adresa de e-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

Documentele se află pe adresa: https://www.fonduri-structurale.ro/stiri/30630/pnrr-s-a-lansat-apelul-de-proiecte-pentru-dezvoltarea-serviciilor-de-educatie-timpurie-complementare.

Informare din partea Serviciului pregătire proiecte şi contractare – Direcţia de dezvoltare şi implementare proiecte, email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

Link-uri rapide

Informaţii utile


Tabără de excelență în Maramureș - PUNTE educațională Maramureș-Hîncești-Strășeni-Ungheni

Proiectul REDUCES

MaraQuality

Proiectul FoodChains4Europe aprobat spre finanţare în cadrul programului INTERREG EUROPE

Măsuri de management privind creşterea gradului de informare şi conştientizare din Parcul Naţional Munţii Rodnei

Circuitul bisericilor de lemn din Transilvania de Nord

Reabilitare traseu de drum județean Baia Sprie (DN 18) - Cavnic (DJ 184) - Ocna Șugatag (DJ 109F) - Călinești (DJ185) - Bârsana (DJ185)

Pl@NETour - Crearea unui produs de turism ştiinţific şi infrastructură o reţea de cooperare transfrontalieră în domeniul turismului ştiinţific în Maramureş şi Transcarpathia

Centru Educațional Demonstrativ pentru Energie Durabilă – Centrul SEED

Reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă "Dr. Constantin Opriş" – Baia Mare

Creşterea capacităţii de management şi de răspuns în situaţii de dezastre naturale în regiunea transfrontalieră

© 2018 Consiliul Judeţean Maramureş. All Rights Reserved.